Plaatsingsvolgorde functievolgers reorganisatie Nationale Politie

De werkgever en de politievakbonden hebben, in het kader van de personele reorganisatie binnen de Nationale Politie, afspraken gemaakt over de plaatsingsvolgorde van functievolgers* bij meerdere plaatsen van tewerkstelling.

De plaatsingsvolgorde van functievolgers ziet er als volgt uit:
1. Collega’s die in de bestaande organisatie op dezelfde plaats van tewerkstelling waren geplaatst (zij behouden de huidige werkplek).
2. Collega’s wiens huidige werkplek het dichtst bij de nieuwe werkplek ligt.
3. Collega’s met het grootste aantal politiedienstjaren.
4. Collega’s met het grootste aantal overheidsdienstjaren.

Verzoek tot andere werkplek

Een functievolger kan via de plaatsingsadviescommissie (zie gerelateerd nieuws onderaan dit artikel) een verzoek indienen om hem/haar op een andere werkplek te plaatsen dan de werkplek, waarop hij/zij volgens de regels wordt geplaatst. Een dergelijk verzoek kan alleen worden gehonoreerd als een andere functievolger (met dezelfde functie) op vrijwillige basis zogezegd wil ‘ruilen’.

* Functievolgers: politiecollega’s die bij een reorganisatie op hun eigen functie worden geplaatst - de functie komt onveranderd terug in de nieuwe organisatie.

Door: Team communicatie en CBB
20/04/2013 17:18
Delen via e-mail

Spelregels voor het plaatsen van een reactie

> Een reactie van ons op jouw mening of opmerking? Mail ons!
> Let op! Ook burgers lezen jouw reactie, houd rekening met je voorbeeldfunctie.
> Behandel iedereen zoals je zelf wilt worden behandeld.
> Vinden wij dat een reactie kwetsend is, dan wordt deze verwijderd.

Reageer ook!

Er is 1 reactie

ACP.Een functievolger kan via de plaatsingsadviescommissie een verzoek indienen om hem/haar op een andere werkplek te plaatsen dan de werkplek, waarop hij/zij volgens de regels wordt geplaatst. Een dergelijk verzoek kan alleen worden gehonoreerd als een andere functievolger (met dezelfde functie) op vrijwillige basis zogezegd wil ‘ruilen’. Hoe kom je te weten dat er iemand is die wil ruilen?
Geplaatst op 2 mei 2013 om 14:45 uur door Theo