06-07-2020-maarten-j-eykman-(90)

Trainingen & workshops en retraites

Training veerkracht versterken & vermoeidheid verminderen

Politiewerk is immers topsport

Wanneer: Donderdag 7 oktober 2021
Tijdstip: 10.00 tot 16.30 uur (inloop vanaf 9.30)
Locatie: Congrescentrum De Schakel, Oranjelaan 10 in Nijkerk

De chaotische wereld om ons heen verandert ons gedrag. We hebben het steeds drukker en dagelijks gaan duizenden gedachten door ons hoofd. Herken jij dit? Hoe lastig is het bijvoorbeeld om je mobiele telefoon even weg te leggen? Daarmee heb je immers alle informatie binnen handbereik. We raken steeds meer verslaafd aan impulsen. Af- en verleidingen liggen op de loer. Verschillende factoren zorgen ervoor dat je (on)bewust gestresst of ‘overprikkeld’ raakt.

Ook het (onregelmatige) politiewerk heeft zoals je weet invloed op je fysieke en mentale gezondheid. De politie kampt bovendien al jaren met een hoog ziekteverzuim, waardoor de werkdruk extra oploopt. Dit alles maakt het lastiger om weer op te laden, te ontspannen en te herstellen. Wat kun je hier aan doen? Politieman en vitaloog Bruce Bhawan heeft deze training speciaal ontwikkeld voor politiemensen die meer energie willen vasthouden en weer zelf de regie willen pakken.

In deze training leer je:

 • om energiek te kunnen blijven ondanks stressvol werk en een druk privéleven;
 • wat de invloed is van je werk, je omgeving, impulsief gedrag en gewichtsbeheersing;
 • verschillende interne en externe oorzaken van stress en hoe ermee om te gaan;
 • hoe je kunt voorkomen dat je hoofd snel ‘vol’ zit;
 • hoe je bepaalde zaken in je privéleven organiseert waardoor je mentale uitputting kunt reduceren;
 • hoe je door bepaalde bewegingen, eten en slaap sneller kan herladen.

Trainer Bruce Bhawan

Bruce is gediplomeerd vitaloog (vitaliteitscoach en -adviseur), werkt al ruim 25 jaar bij de politie en zit zelf ook nog ‘vol in de onregelmatigheid’. Hij geeft inmiddels al meerdere jaren trainingen bij de ACP en andere organisaties. Hierbij maakt hij een combinatie van leefstijl, mindset, emotie, omgeving en relaties. Door de combinatie van zijn politiewerk met zijn werk als vitaloog sluit deze training perfect aan bij jouw werkzaamheden binnen de politie, of je nu in de uitvoering (operationeel) werkt of in de ondersteuning actief bent.

Wist je dat?

ACP-leden kunnen voor deze training eventueel ‘vakbondsverlof’ schrijven in BVCM. Je kunt als lid van een vakbond namelijk aanspraak maken op maximaal 48 uur (bij een fulltime dienstverband) vakbondsverlof per twee jaar.

Kosten

Voor ACP-leden: eigen bijdrage is 25,- euro
Voor niet-leden (wel werkzaam bij de politie): eigen bijdrage is 199,- euro

Aanmelden

Wil jij deelnemen aan deze training? Mail dan naar scholing@acp.nl en vermeld bij je aanmelding de naam van de training en je contactgegevens.

 


Workshop voor 50+:
De gezonde klik tussen fit, focus & 50

Wanneer: 12 november 2021
Tijdstip: 10.00 tot 16.30 uur (inloop vanaf 9.30 uur)
Locatie: Bondskantoor ACP (Huis voor Veiligheid), Tolweg 5, Baarn

De ACP beweegt met je mee. We bieden al enige jaren trainingen en workshops aan over fit- en gezondheid en merken dat er veel specifieke vragen zijn. Daarom hebben we dit keer een workshop speciaal ontwikkeld voor de 50-plusser die naast zijn werk ook veel waarde hecht aan zijn gezondheid en privéleven. Daarbij draait het om de vraag: hoe kan jij je nog fitter voelen in het uitoefenen van je (politie)vak, zeker nu je de 50 gepasseerd bent?

Tijdens deze workshop krijg je zicht op het verband tussen gezonde voeding en jouw werk. Hoe kan een kleine aanpassing in je voedingspatroon al voor veel meer energie zorgen? Hoe voorkom je dat je zwaarder wordt na je 50ste? Wat is de invloed van hormonen? Als je lichaam verandert, hoe verander je je mindset? En hoe kun je blessures voorkomen of herstellen door voeding?

Je leert om de juiste keuzes te maken die direct grote invloed hebben op je focus, energiebalans, humeur en spierbehoud. Eenvoudige toepasbare tips om snel een ‘healthy way of life’ te ontwikkelen, waar zeker ruimte is voor een koud biertje, een wijntje of een pizza.

Resultaat

Aan het einde van deze interactieve workshop ben jij je bewust van hoeveel invloed voeding heeft op je gezondheid, je fysieke en mentale conditie en op je inzet voor je werk. Je kunt daardoor gezondere keuzes maken. Verder weet je hoe je op een eenvoudige manier elke dag aan sport kunt doen om je lichaam gezond te houden en hoe je je slaap zo goed mogelijk kunt verdelen als je onregelmatige diensten draait.

Ook heb je na deze workshop meer kennis van:

 • Het versneld terugdringen van gewichtstoename.
 • Je eigen hormonen gebruiken voor meer energie, kracht en focus.
 • Gezonder en meer bewegen zonder blessures.
 • Meer energie achter je bureau of na wisselende diensten.
 • Tips om energiek en uitgerust je bed uit te komen.

Trainer Bruce Bhawan

De workshop wordt gegeven door Bruce Bhawan. Hij is gediplomeerd vitaloog en hormoonexpert. Ook werkt hij al ruim 25 jaar bij de politie en nog vol in de onregelmatigheid. Hij geeft al jaren trainingen bij de ACP en bij andere organisaties. Hierbij maakt hij een combinatie van leefstijl, mindset, emotie, omgeving en relaties. Door de combinatie van zijn politiewerk met zijn bedrijf sluit de informatie perfect aan bij jouw werkzaamheden bij de politie; of je nu operationeel werkt of in de ondersteuning actief bent. Samen met Bruce ga je aan de slag met theorie en praktijkoefeningen die direct in verband staan met je werk. Geen moeilijke of diepgaande theorie, maar eenvoudige tips en adviezen die direct toepasbaar zijn.

Kosten

Voor ACP-leden: eigen bijdrage is 25,- euro
Voor niet-leden (wel werkzaam bij de politie): eigen bijdrage is 199,- euro

Aanmelden

Wil jij deelnemen aan deze workshop? Mail dan naar scholing@acp.nl en vermeld bij je aanmelding de naam van de workshop en je contactgegevens.

Training Vitaal in 1 dag

Wanneer: Donderdag 4 november 2021
Tijdstip: 10.00 - 16.30 uur (inloop vanaf 9.30 uur)
Locatie: Bondskantoor ACP (Huis voor Veiligheid), Tolweg 5 in Baarn

Vitaal in 1 dag! Eigenlijk kan dat niet. Vitaliteit zit namelijk vooral in de keuze voor een levensstijl en hangt samen met gedrag. En gedrag laat zich niet in een dag drastisch veranderen. Maar, voor mensen die wél al erg gedreven zijn om vitaal te leven óf hier voor open staan en er meer van willen weten is deze dag ideaal!

In deze interactieve training komen de drie thema's voeding, stress/slaap en beweging aan bod, gevolgd door een gezonde lunch. Een lunch die net even anders is dan anders. Dit om te ervaren wat gezonde en tegelijkertijd lekkere keuzes kunnen zijn. Het wordt een dag vol afwisseling: informatief en zelf ervaren én doen!

Trainster Sandra van den Brink
Sandra is vitaalcoach en werkt bij de politie in Oost-Nederland. Met haar ervaring bij de politie weet zij hoe belangrijk het is om mentaal en fysiek in vorm te zijn en blijven en als trainster kent ze de impact van voeding en focus. Je bent dus in goede handen bij haar!

Kosten

ACP-leden: 25,- euro
Niet-leden: 199,- euro

Aanmelden

Wil jij deelnemen aan deze training? Mail dan naar scholing@acp.nl en vermeld bij je aanmelding de naam van de training en je contactgegevens.

 


 

Workshop Storytelling

Zet jezelf, je briljante idee of project doeltreffend in de schijnwerpers

Wanneer: Vrijdag 26 november 2021
Tijdstip: 10.00 - 16.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur)
Locatie: Bondskantoor ACP (Huis voor Veiligheid), Tolweg 5 in Baarn

Storytelling is niet meer weg te denken! De noodzaak van het kunnen vertellen van een goed verhaal wordt steeds belangrijker om jezelf te onderscheiden. Wat is precies een goed verhaal? Hoe kun je ervoor zorgen dat luisteraars aan je lippen hangen? En wat kun je juist beter achterwege laten?

Tijdens deze workshop krijg je praktische tips en ga je aan de slag met oefeningen. Zodoende krijg je meer grip op je eigen communicatieve vaardigheden. Theorie wordt afgewisseld met aansprekende voorbeelden en je gaat vooral veel zelf doen. Duiken is niet mogelijk, je staat vol in de spotlights! Durf jij het aan om jouw persoonlijke manier van presenteren te perfectioneren?

Trainster Sandra de Snoo
Sandra heeft bij de politie gewerkt is nu trainer. Dankzij haar werkervaring kan zij politiemensen doeltreffend helpen met het vertellen van verhalen als krachtig middel bij het overbrengen van een boodschap. Of dat nu op je werk of in je privéleven is.

Kosten

ACP-leden: 25,- euro
Niet-leden: 199,- euro

Aanmelden

Wil jij deelnemen aan deze training? Mail dan naar scholing@acp.nl en vermeld bij je aanmelding de naam van de workshop en je contactgegevens.

 


Workshop Brein & Trauma
Extra datum toegevoegd

Wanneer:

 • 29 oktober 2021 met vervolg op 12 november 2021(VOL)
 • 25 november 2021 met vervolg op 9 december 2021

Deze workshop bestaat uit een startdag op 29 oktober en een terugkomdag op 12 november (enkel de ochtend). De eerste dag vindt plaats op ons bondskantoor in Baarn. De terugkomdag is online.

Tijdstip 29 oktober: van 10.00 tot 16.30 uur (inloop vanaf 9.30 uur)

Tijdstip 25 november 2021: van 10.00 tot 16.30 uur en een terugkomochtend op 9 december 2021

Locatie: Bondskantoor ACP (Huis voor Veiligheid), Tolweg 5 in Baarn

We krijgen in ons leven helaas allemaal te maken met nare ervaringen. Daarnaast word je als politiemedewerker geconfronteerd met vreselijke voorvallen en heftige emoties. We stoppen dat het liefst weer weg, maar merken ook vaak dat het een effect heeft op ons eigen functioneren. Wie kent er niet het korte lontje, de nachtmerries, het opgejaagde gevoel, soms de gevoelloosheid van binnen en het te veel aanpassen aan de ander? Stop je nare emoties lang weg, dan lijkt het of die effecten van spanning bij je persoonlijkheid gaan horen. Maar dat is niet zo.

Deze workshop is bedoeld om je meer inzicht te geven in de gevolgen van heftige ervaringen of trauma op je brein. Inzicht in de manier waarop je door je werk misschien wel kunt veranderen als persoon. In hoe we vaak in kringetjes blijven draaien met emoties die we niet onder controle lijken te krijgen. Niet alleen krijg je hierdoor inzicht in jezelf, maar kun je ook beter het gedrag van de ander plaatsen en weet je daar nog beter mee om te gaan. Inzicht is altijd helpend en ervaren hoe je hier doorheen kunt leren breken, geeft vaak goede hoop. Nare ervaringen en heftige emoties (wat ook als trauma kan worden gezien) zijn absoluut geen eindstation!

Tijdens de workshop ervaar en leer je hoe je zelf aan de slag kunt gaan om de stress als het ware uit je systeem te krijgen. Je krijgt praktische en makkelijk toepasbare tips of advies voor hulp als het je echt boven het hoofd dreigt te groeien.

Trainster Fija van der Weide
Fija is psycholoog, coach, trainer en werkt daarnaast als POH GGZ bij verschillende huisartsenpraktijken. Ook heeft zij ongeveer 10 jaar werkervaring bij de ACP. De diepe uitwerkingen van nare ervaringen (trauma) op de persoonlijkheid en de dagelijkse worstelingen en stress komt zij veel tegen. Graag geeft zij kennis en tips hoe je als mens en politiemedewerker kunt leren omgaan met heftige emoties, te starten bij jezelf.

Kosten

ACP-leden: 25,- euro
Niet-leden (wel werkzaam bij de politie): 199,- euro

Aanmelden

Wil jij deelnemen aan deze online training? Mail dan naar scholing@acp.nl en vermeld bij je aanmelding de naam van de training en je contactgegevens.

 

 

Retraite in de Belgische Ardennen

Wanneer:
Van 28-09-2021 t/m 30-09-2021 (3-daagse) VOL!
Van 11-10-2021 t/m 14-10-2021 (4-daagse)
Van 15-11-2021 t/m 17-11-2021 (3-daagse)

Aanvangstijd dag 1: 15.30 uur

Locatie:
B&B Bo Temps
Grandrue 15
6960 Grandmenil
Manhay, België

Hoe lastig is het soms om jezelf de luxe te gunnen om er even tussenuit te gaan. Om echt even de tijd voor jezelf te nemen, zodat je kunt nadenken over vraagstukken waar je in het dagelijkse leven tegenaan loopt, in het (politie)werk of je privéleven. De ACP biedt je de volgende unieke mogelijkheid aan: drie of vier dagen ontstressen, even op adem komen en je bezinnen (in een kleine groep), onder begeleiding van psychologe Eveline Konings. En dat op een prachtige en sfeervolle locatie in de Belgische Ardennen. Ook voor goede gesprekken bij de open haard is tijd op de koudere dagen in het najaar. Er kunnen zich maximaal 8 deelnemers inschrijven per retraite. Wees er op tijd bij, want er is beperkt plek.

Heb jij al eens deelgenomen aan de retraite in de Belgische Ardennen en heb jij daar weer behoefte aan, meld je dan niet aan voor deze retraites maar neem contact op met Elly Pathuis via e.pathuis@acp.nl.

Kosten

3-daagse retraite

 • Van 28-09-2021 t/m 30-09-2021 (3-daagse) VOL!
 • Van 15-11-2021 t/m 17-11-2021 (3-daagse)

Voor ACP-leden: eigen bijdrage is 195,- euro
Voor niet-leden: eigen bijdrage is 495,- euro
Voor kaderleden (vrijwillige medewerkers ACP): eigen bijdrage is 97,50 euro

Toeslag 1 persoonskamer is 75,- euro
Inclusief overnachtingen, maaltijden, koffie/thee en water
Reiskosten zijn voor jezelf

4-daagse retraite

 • Van 11-10-2021 t/m 14-10-2021 (4-daagse)

Voor ACP-leden: eigen bijdrage is 260,- euro
Voor niet-leden: eigen bijdrage is 660,- euro
Voor kaderleden (vrijwillige medewerkers ACP): eigen bijdrage is 130,- euro

Toeslag voor 1 persoonskamer 100,- euro
Inclusief overnachtingen, maaltijden, koffie/thee en water
Reiskosten zijn voor jezelf

Aanmelden

Wil jij deelnemen aan een van de retraites? Mail dan naar scholing@acp.nl en vermeld daarbij welke retraite (gewenste datum) jij wil reserveren met je contactgegevens.


 

Voorbereiding trainingen & workshops Politievakbond ACP

Wil je inzicht in hoe heftige ervaringen op je brein werken?
Snak je naar tips over voeding en beweging?
Wil je ervaringen opdoen waarmee jij je loopbaankansen vergroot?
Of heb je er juist behoefte aan om vooral even bij jezelf stil te staan?

Vakbondsadviseur Elly Pathuis bereidt momenteel samen met trainers/coaches meer nieuwe trainingen voor die je in het najaar weer kan volgen bij Politievakbond ACP. Wij kijken naar een mooie combinatie van digitale en fysieke trainingen en workshops, uiteraard rekening houdend met coronamaatregelen die dan mogelijk gelden. Binnenkort meer!

Heb je naar aanleiding van ons trainingsaanbod vragen, opmerkingen of wil je meer weten? Stuur een mail naar ACP-vakbondsadviseur Elly Pathuis via e.pathuis@acp.nl en dan neemt zij contact met je op!

 

Demonstratie

LID WORDEN VAN DE ACP?

Sluit je aan