ACP Trainingen

Trainingen

Training storytelling

Zet jezelf, je idee of project in de schijnwerpers

Wanneer:
Vrijdag 4 november 2022

Tijdstip:
10.00 - 16.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur)
Locatie: Bondskantoor ACP (Huis voor Veiligheid), Tolweg 5 in Baarn

Storytelling is niet meer weg te denken! De noodzaak van het kunnen vertellen van een goed verhaal wordt steeds belangrijker om jezelf te onderscheiden van anderen. Wat is precies een goed verhaal? Hoe kun je ervoor zorgen dat luisteraars aan je lippen hangen? En wat kun je juist beter achterwege laten?

Tijdens deze training krijg je praktische tips en ga je aan de slag met oefeningen. Zodoende krijg je meer grip op je eigen communicatieve vaardigheden. Theorie wordt afgewisseld met aansprekende voorbeelden en je gaat vooral veel zelf doen. Durf jij het aan om jouw persoonlijke manier van presenteren te perfectioneren?

Trainster Sandra de Snoo
Sandra de Snoo heeft 22 jaar bij de politie gewerkt en is tegenwoordig communicatieadviseur en verhalenjager. Dankzij haar kennis over de politieorganisatie en ervaring in het communicatievak kan zij jou als geen ander doeltreffend helpen met het vertellen van (beeldende) verhalen als krachtig middel bij het overbrengen van een boodschap. Of dat nu op je werk of in je privéleven is.

Kosten

ACP-leden: 25,- euro
Niet-leden: 199,- euro

Aanmelden

Wil jij deelnemen aan deze training? Vul dan het aanmeldformulier onderaan deze pagina in of mail naar scholing@acp.nl. Let op: vermeld in de mail dan wel de naam van de training en je contactgegevens.

Interactieve training: Presenteer jezelf eens anders

Laat zien wat je te vertellen hebt

Wanneer:
Vrijdag 7 oktober 2022

Tijdstip: 10.00 - 16.30 uur (inloop vanaf 9.30 uur)
Waar: Bondskantoor ACP (Huis voor Veiligheid), Tolweg 5 in Baarn

We leven in een wereld waarin het steeds belangrijker wordt om jezelf te onderscheiden. Ontspannen, overtuigend en aansprekend kunnen presenteren is een must geworden. In deze presentatietraining leer je hoe je jouw presentatie kunt verrijken met storytelling en zakelijk tekenen voor meer impact. Zo kun je laten zien wat je te vertellen hebt.

Jouw persoonlijke stijl is het vertrekpunt in deze training. Aan het eind van deze interactieve dag ken je de basisbeginselen van storytelling en zakelijk tekenen. Je weet hoe je verhalen kunt inzetten en hoe je de aandacht vasthoudt met een praatplaat. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden! Dat is handig als je wilt dat mensen naar je luisteren en jouw boodschap onthouden.

Na deze training heb je de tools in handen om bijvoorbeeld collega’s of anderen in je omgeving enthousiast te maken voor een actie of ander initiatief, je presentaties meer impact te geven, projecten op boeiende wijze onder de aandacht te brengen of om jezelf te introduceren.

Trainer

Sandra de Snoo heeft 22 jaar bij de politie gewerkt en is tegenwoordig communicatieadviseur en verhalenjager. Dankzij haar kennis over de politieorganisatie en ervaring in het communicatievak kan zij jou als geen ander doeltreffend helpen met het vertellen van (beeldende) verhalen als krachtig middel bij het overbrengen van een boodschap. Of dat nu op je werk of in je privéleven is.

Daarnaast Nirmala Balgobind van Back-2-Paper. Zij is een kei in het visualiseren van verhalen en (lastige) boodschappen op papier.

Kosten

ACP-leden: 25,- euro
Niet-leden: 199,- euro

Aanmelden

Wil jij deelnemen aan deze interactieve training?Vul dan het aanmeldformulier onderaan deze pagina in of mail naar scholing@acp.nl. Let op: vermeld in je mail dan wel de naam van de training en je contactgegevens.

 

Training TRE® (3-daagse):
Stress en spanning loslaten

Wanneer:
31 mei 2022 - 2 juni 2022
3 oktober 20220 - 5 oktober 2022

Aanvangstijd dag 1: rond 15.00 uur
Vertrek dag 3: rond 14.00 uur

Locatie:
B&B Bo Temps
Grandrue 15
6960 Grandmenil
Manhay, België

Politiemensen krijgen steeds vaker te maken met (gewelddadige) escalaties. Dit vergt extra veel inspanning. De chronische onderbezetting bij de politie trekt bovendien een enorme wissel op het uithoudingsvermogen van collega’s. Daarom vinden wij het extra belangrijk om deze training nu aan te bieden:

TRE® staat voor Tension Release Exercises, waarbij gebruik wordt gemaakt van eenvoudige fysieke oefeningen die het zenuwstelsel triggeren om stress en spanning los te laten. Tijdens de driedaagse training gaan we dieper in op de theorie rondom stress en trauma, maar vooral het ervaren van TRE® door een aantal sessies.

Bij langdurige of plotse hevige stress bereidt het lichaam zich voor op actie. De opgebouwde energie zou later ontladen moeten worden, zodat het lichaam weer in een staat van rust en balans komt. Dat gebeurt echter niet altijd of onvoldoende, waardoor stress in het lichaam blijft zitten en er allerlei klachten ontstaan. Denk aan slecht slapen, een slechte concentratie, snel boos worden, altijd ‘aan’ staan en vaker ziek zijn. Typische klachten die horen bij (de opbouw naar) een burn-out en (de opbouw naar) PTSS.

Door de fysieke oefeningen van TRE® wordt het lichaam getriggerd om de ‘ontlading’ in gang te zetten. Sommigen ervaren na een keer TRE® al een enorm verschil, anderen hebben meerdere sessies nodig om te kunnen ervaren dat er in de basis echt iets is veranderd. Je voelt je dan rustiger, energieker, ontspannender, meer in control, minder 'geladen'. Ook veel lichamelijke en mentale klachten zullen verminderen. Als je eenmaal vertrouwd bent met het mechanisme, dan kun je TRE-oefeningen zo vaak doen als je zelf wil, op een tijdstip dat jou goed uitkomt. Het is zeer goed te gebruiken na een heftige gebeurtenis/inzet op het werk, om direct de opgebouwde stress weer te kunnen ontladen.

Trainer
De TRE®-training wordt gegeven door Eveline Konings. Eveline is psycholoog en 14 jaar geleden met man en kinderen naar de Belgische Ardennen geëmigreerd, waar ze naast haar praktijk een herberg runt. Eveline is geregistreerd TRE®-provider en IEMT-practitioner (vergelijkbaar met EMDR) en verzorgt al jaren voor de ACP de retraites en andere trainingen op het gebied van mentale gezondheid en stressreductie. De rust en de ongerepte natuur van de Ardennen vormen de ideale achtergrond voor het werken aan (inzicht in) jezelf, het loslaten van spanningen en ontstressen in drukke tijden.

Kosten

Voor leden: 195,- euro
Voor niet-leden: 495,- euro
Voor kaderleden (vrijwillige ACP-medewerkers): 97,50 euro

Aanmelden

Wil jij deelnemen aan de training TRE®? Vul dan het aanmeldformulier onderaan deze pagina in of mail naar scholing@acp.nl. Let op: vermeld in de mail dan wel de naam van de training, de gewenste datum en je contactgegevens.

25 lifestyle tips (basistraining)

Want politiewerk is topsport

Wanneer: 16 september 2022
Tijdstip: 10.00 tot 16.30 uur (inloop vanaf 9.30)
Locatie: Bondskantoor ACP (Huis voor Veiligheid), Tolweg 5 in Baarn

Hoe kan een kleine aanpassing in je voedingspatroon al voor veel meer energie zorgen? En hoe kun je blessures voorkomen of herstellen door voeding? Tijdens deze basistraining krijg je 25 praktische lifestyle tips die je direct in de praktijk kunt toepassen. Behalve aan voeding besteedt de trainer ook aandacht aan gezond bewegen, een goede nachtrust én hoe jij je fit kan blijven voelen ondanks onregelmatig (politie)werk.

Resultaat

Aan het eind van deze interactieve basistraining ben jij je (meer) bewust van de invloed van voeding op je gezondheid, je conditie en inzet voor je werk. Je kunt daardoor gezondere keuzes maken. Verder ken jij na deze training een eenvoudige manier om elke dag aan sport te doen en hoe jij je slaap zo goed mogelijk kunt verdelen als je bijvoorbeeld onregelmatige diensten draait.

Trainer Bruce Bahwan 

Bruce is gediplomeerd vitaloog (vitaliteitscoach en -adviseur) en werkt al ruim 25 jaar bij de politie. Door de combinatie van zijn politiewerk met zijn werk als vitaloog sluit deze training perfect aan bij jouw werkzaamheden binnen de politie. Of je nu in de uitvoering (operationeel) werkt of in de ondersteuning actief bent. Eenvoudige tips en adviezen die je direct kunt toepassen, daarvoor ben je bij bruce aan het goede adres.

Kosten

ACP-leden: 25,- euro
Niet-leden: 199,- euro

Aanmelden

Wil jij deelnemen aan deze training? Vul dan het aanmeldformulier onderaan deze pagina in of mail naar scholing@acp.nl Let op: vermeld in je mail wel de naam van de training en je contactgegevens.

Veerkracht versterken & vermoeidheid verminderen (verdiepingstraining)

Wanneer: 18 november 2022
Tijdstip: 10.00 tot 16.30 uur (inloop vanaf 9.30)
Locatie: Bondskantoor ACP (Huis voor Veiligheid), Tolweg 5 in Baarn

De chaotische wereld om ons heen verandert ons gedrag. We hebben het steeds drukker en dagelijks gaan duizenden gedachten door ons hoofd. Herken jij dit? Hoe lastig is het bijvoorbeeld om je mobiele telefoon even weg te leggen? Daarmee heb je immers alle informatie binnen handbereik. We raken steeds meer verslaafd aan impulsen. Af- en verleidingen liggen op de loer.

Verschillende factoren zorgen ervoor dat je (on)bewust gestresst of ‘overprikkeld’ raakt. Ook het (onregelmatige) politiewerk heeft zoals je weet invloed op je fysieke en mentale gezondheid. De politie kampt bovendien al jaren met een hoog ziekteverzuim, waardoor de werkdruk extra oploopt. Dit alles maakt het lastiger om weer op te laden, te ontspannen en te herstellen. Wat kun je hier aan doen? Politieman en vitaloog Bruce Bhawan heeft deze training speciaal ontwikkeld voor politiemensen die meer energie willen vasthouden en weer zelf de regie willen pakken.

In deze training gaan we dieper in op een aantal lifestyle tips en leer je:

  • om energiek te kunnen blijven ondanks stressvol werk en een druk privéleven;
  • wat de invloed is van je werk, je omgeving, impulsief gedrag en gewichtsbeheersing;
  • verschillende interne en externe oorzaken van stress en hoe ermee om te gaan;
  • hoe je kunt voorkomen dat je hoofd snel ‘vol’ zit;
  • hoe je bepaalde zaken in je privéleven organiseert waardoor je mentale uitputting kunt reduceren;
  • hoe je door bepaalde bewegingen, eten en slaap sneller kan herladen.

Trainer Bruce Bhawan

Bruce is gediplomeerd vitaloog (vitaliteitscoach en -adviseur), werkt al ruim 25 jaar bij de politie en zit zelf ook nog ‘vol in de onregelmatigheid’. Hij geeft inmiddels al meerdere jaren trainingen bij de ACP en andere organisaties. Hierbij maakt hij een combinatie van leefstijl, mindset, emotie, omgeving en relaties. Door de combinatie van zijn politiewerk met zijn werk als vitaloog sluit deze training perfect aan bij jouw werkzaamheden binnen de politie, of je nu in de uitvoering (operationeel) werkt of in de ondersteuning actief bent.

Kosten

ACP-leden: eigen bijdrage is 25,- euro
Niet-leden: eigen bijdrage is 199,- euro

Aanmelden

Wil jij deelnemen aan deze training? Vul dan het aanmeldformulier onderaan deze pagina in of mail naar scholing@acp.nl Let op: vermeld in je mail wel de naam van de training en je contactgegevens.

Wist je dat?

ACP-leden kunnen voor onze trainingen en workshops eventueel ‘vakbondsverlof’ schrijven in BVCM. Je kunt als lid van een vakbond namelijk aanspraak maken op maximaal 48 uur (bij een fulltime dienstverband) vakbondsverlof per twee jaar.

Aanmeldformulier training

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Demonstratie

LID WORDEN VAN DE ACP?

SLUIT JE AAN