ACP Workshops

Workshops

Workshop: Brein & Trauma

Wanneer:
Vrijdag 23 september 2022 (fysiek) met vervolg op 7 oktober 2022 (digitaal)

Tijdstip 23 september: van 10.00 tot 16.30 uur (inloop vanaf 9.30 uur)
Tijdstip terugkomdag: van 9.30 tot 12.00 uur

Locatie: Bondskantoor ACP (Huis voor Veiligheid), Tolweg 5 in Baarn

We krijgen in ons leven helaas allemaal te maken met nare ervaringen. Daarnaast word je als politiemedewerker geconfronteerd met vreselijke voorvallen en heftige emoties. We stoppen dat het liefst weer weg, maar merken ook vaak dat het een effect heeft op ons eigen functioneren. Wie kent er niet het korte lontje, de nachtmerries, het opgejaagde gevoel, soms de gevoelloosheid van binnen en het te veel aanpassen aan de ander? Stop je nare emoties lang weg, dan lijkt het of die effecten van spanning bij je persoonlijkheid gaan horen. Maar dat is niet zo.

Deze workshop is bedoeld om je meer inzicht te geven in de gevolgen van heftige ervaringen of trauma op je brein. Inzicht in de manier waarop je door je werk misschien wel kunt veranderen als persoon. In hoe we vaak in kringetjes blijven draaien met emoties die we niet onder controle lijken te krijgen. Niet alleen krijg je hierdoor inzicht in jezelf, maar kun je ook beter het gedrag van de ander plaatsen en weet je daar nog beter mee om te gaan. Inzicht is altijd helpend en ervaren hoe je hier doorheen kunt leren breken, geeft vaak goede hoop. Nare ervaringen en heftige emoties (wat ook als trauma kan worden gezien) zijn absoluut geen eindstation!

Tijdens de workshop ervaar en leer je hoe je zelf aan de slag kunt gaan om de stress als het ware uit je systeem te krijgen. Je krijgt praktische en makkelijk toepasbare tips of advies voor hulp als het je echt boven het hoofd dreigt te groeien.

Trainster Fija van der Weide

Fija is psycholoog, coach, trainer en werkt daarnaast als POH GGZ bij verschillende huisartsenpraktijken. Ook heeft zij ongeveer 10 jaar werkervaring bij de ACP. De diepe uitwerkingen van nare ervaringen (trauma) op de persoonlijkheid en de dagelijkse worstelingen en stress komt zij veel tegen. Graag geeft zij kennis en tips hoe je als mens en politiemedewerker kunt leren omgaan met heftige emoties, te starten bij jezelf.

Kosten

Voor ACP-leden: eigen bijdrage is 25,- euro
Voor niet-leden (wel werkzaam bij de politie): eigen bijdrage is 199,- euro

Aanmelden

Wil jij deelnemen aan deze workshop? Mail dan naar scholing@acp.nl en vermeld bij je aanmelding je contactgegevens en de naam en datum van de workshop die jij wil volgen.

Wist je dat?

ACP-leden kunnen voor onze workshops en trainingen eventueel ‘vakbondsverlof’ schrijven in BVCM. Je kunt als lid van een vakbond namelijk aanspraak maken op maximaal 48 uur (bij een fulltime dienstverband) vakbondsverlof per twee jaar.

Demonstratie

LID WORDEN VAN DE ACP?

SLUIT JE AAN