Liften

Veelgestelde vragen over contributie en lidmaatschap

Waarom lid worden van de ACP?

  • Als ACP-lid krijg je korting op allerlei diensten en producten: verzekeringen, scholing, reizen, groene energie, culturele uitjes, entreekaarten en merkkleding.
  • Als lid krijg je bij de ACP ook juridische hulp. Bovendien ben je verzekerd van rechtshulp bij juridische problemen over werk en inkomen of uitkering.
  • De ACP is de meest toonaangevende politievakbond van Nederland met bijna 25.000 leden. Een netwerk (politie)professionals die (pro)actief opkomen voor de persoonlijke en gezamenlijke belangen van collega’s en de politiesector.
  • De ACP is een specialist op het gebied van werk en inkomen voor de sector politie. Niet alleen kunnen onze leden rekenen op juridische hulp op hun werk, ze kunnen ook met (juridische en andere) vragen bij ons terecht.
  • Daarnaast overlegt de ACP met de werkgever en de minister over arbeidsvoorwaarden en de inhoud van het (politie)vak.

Hoeveel kost het lidmaatschap?

Zie Contributie.

Hoe kan ik contributie betalen?

Betalen van je ACP-contributie kan op twee manieren:

  1. De werkgever houdt de contributie in op je salaris.
  2. Je betaalt via automatische incasso.

Betaal je via automatische incasso en wil je betalen door inhouding op je salaris? Of wil je juist betalen via automatische incasso? Neem contact met ons op.

Hoe kan ik mijn contributie via mijn salaris betalen?

Als lid van de ACP kun je ervoor zorgen dat je lidmaatschapsgeld wordt betaald via je brutoloon, dit scheelt in de kosten. Hiervoor is het belangrijk dat je een machtigingsformulier invult en naar de ACP toezendt. Download het machtigingsformulier

Minder contributie betalen via de RAP-regeling. Hoe werkt dat?

Door gebruik te maken van de RAP-regeling kun jij fiscaalvriendelijk je vakbondscontributie betalen. Meer weten? Zie de RAP-regeling.

Ik ga met pensioen, hoeveel contributie betaal ik?

Je kunt je pensioendatum aan ons doorgeven via het Pensioenalert. Doe je dit voor aanvang van je pensioen? Dan hoef je de eerste 2 maanden van je volledige pensionering geen contributie te betalen. Stop je met werken? Dan betaal je het ‘seniorentarief’. Dit betaal je via automatische incasso. Stuur hiervoor het machtigingsformulier naar ons toe. Kijk hier voor de hoogte van de contributie.

Ik stop met werken bij de politie, stopt mijn lidmaatschap automatisch?

Nee, het lidmaatschap van de ACP stopt niet automatisch als je stopt met werken bij de politie. Op de pagina opzeggen lidmaatschap staat de procedure beschreven om je lidmaatschap op te zeggen.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?

Op de pagina opzeggen lidmaatschap staat de procedure beschreven.

Demonstratie

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN