Aangifte politiemedewerkers tegen beledigende teksten Radicaal

Aangifte politiemedewerkers tegen beledigende teksten Radicaal

13 nov 2020,

Dertig politiemedewerkers, onder wie leden van de ACP, NPB en ANPV doen aangifte van laster, smaad(schrift) en belediging tegen de uitlatingen van Radicaal, de jongerenorganisatie van BIJ1. Zij worden juridisch bijgestaan door advocaat Sébas Diekstra. "De gepubliceerde teksten en ongefundeerde beschuldigingen schaden de eer, goede naam en het aanzien van de politie op ernstige wijze”, zegt Maarten Brink, brigadier van politie Zeeland-West-Brabant. De politiebonden steunen de politieagenten bij hun aangifte.

Eerder deze week plaatste de jongerenafdeling van de politieke partij BIJ1 ‘opruiende’ teksten op hun sociale media. Dit deden zij nadat bekend werd dat politiemedewerkers vanuit de korpsleiding een eenmalige bonus van 300 euro ontvangen als blijk van waardering voor de solidariteit en betrokkenheid die zij de afgelopen tijd hebben laten zien. In de teksten van Radicaal worden de politieorganisatie en de politiemedewerkers weggezet als onder meer racistisch, mishandelend, agressief, machtsmisbruikers en corrupt.

Zowel de bonden, de politieleiding als de politieagenten zelf reageerden geschokt en boos op deze opmerkingen. Maarten Brink: “Juist in deze tijd komt dit harder aan dan ooit. Wij staan elke dag paraat om mensen te helpen. Daarbij riskeren we onze eigen gezondheid en die van onze naasten, maar het is ons werk om klaar te staan voor de samenleving en dat doen we met trots. Het doet pijn dat een politieke groepering zich op deze manier over ons uitlaat. Volgens ons is het een grof schandaal en overschrijdt dit alle grenzen van de vrijheid van meningsuiting. De dertig man die nu aangifte doet vertegenwoordigt dan ook een grote groep politiemensen.”

De politiebonden zijn - nadat de berichten van Radicaal online kwamen - bij het Openbaar Ministerie te rade gegaan wat er gedaan kon worden tegen deze teksten. Zij staan dan ook achter de aangifte van de politiemedewerkers.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN