ACP geeft Politieacademie drie aandachtspunten mee voor Proffit

ACP geeft Politieacademie drie aandachtspunten mee voor Proffit

6 sep 2019, acp young

Professioneel Fit (Proffit) is voor veel studenten een pittig onderdeel van hun opleiding. Uit een enquête die de ACP in 2017 hield, bleek met name het onderdeel roeien niet eerlijk te verlopen. We spanden ons met de andere bonden en de COR in voor verandering – en die kwam er! Maar er moet nog meer verbeteren. Daarom geven we de Politieacademie deze drie aandachtspunten mee.

1. Overal gelijk

Op alle locaties moeten gelijke faciliteiten zijn en een eenduidige omgang met uitzonderingsgevallen (blessures, handicaps, verzoek hardloopband). Of je slaagt mag nooit afhangen van waar je de test aflegt of wie je teamchef is.

2. Informatie

Veel studenten horen pas over Professioneel Fit als ze met hun politieopleiding zijn begonnen. Dat moet al eerder duidelijk worden. Ook vragen we de PA om de nulmeting te registreren. Als er dan tussentijds wat gebeurt, ligt dit vast. Bovendien wordt zo de vooruitgang zichtbaar.

3. Evaluatie

De onafhankelijke evaluatie van Professioneel Fit bestaat uit twee delen. Het eerste deel heeft veel verbeteringen opgeleverd. Het tweede deel wordt in het najaar verwacht. De ACP heeft de toezegging gekregen dat we daar meteen van op de hoogte worden gebracht.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN

Nieuw telefoonnummer

De ACP heeft een nieuw telefoonnummer.

We zijn bereikbaar op 085 066 4100