ACP-juriste helpt politieman na dienstongeval

ACP-juriste helpt politieman na dienstongeval

8 sep 2022, legal en services

Politieman Nick draait een dienst als lid van een voetbaleenheid als hij terechtkomt in een groep hooligans. Twee personen keren zich tegen hem en Nick raakt gewond. Een lange weg van herstel volgt, waarbij veel geregeld moet worden. Gelukkig hoeft Nick dit niet alleen te doen. Een ACP-juriste helpt hem een moeilijke periode door.

Wat is er gebeurd? Uit het niets begint één van de hooligans Nick uit te schelden. Een ander begint op hem in te trappen en te slaan. Ook wordt er met stenen en voorwerpen naar hem gegooid. Eenmaal in veiligheid zit Nick onder de blauwe plekken en heeft hij een hevige pijn in zijn heup. De pijn blijft aanhouden. Daarom gaat Nick naar zijn huisarts die hem direct doorstuurt naar een specialist.

Impact

Na allerlei onderzoeken wordt duidelijk dat Nick ernstig en blijvend letsel aan zijn heup heeft opgelopen door het incident. Hij kan daardoor zijn eigen werk niet meer doen en moet een andere functie zoeken. Twee jaar na het incident is Nick nog altijd niet volledig hersteld. Zijn wens om bij de aanhoudingseenheid te gaan werken, kan hij wel vergeten. Los van de impact van deze noodgedwongen keuze gaat Nick er ook nog eens in salaris achteruit, omdat allerlei toeslagen behorend bij zijn vorige functie komen te vervallen.

Erkenning

Nick realiseert zich dat hij hulp nodig heeft en legt contact met de ACP. Zo komt hij uit bij juriste en letselschadespecialist Mariëlle Willems die hem vanuit Legal & Services bijstaat om zijn recht te halen. Het incident waarbij Nick letsel heeft opgelopen, wordt erkend als dienstongeval en beroepsincident. Dit betekent dat hij recht heeft op een volledige schadevergoeding. Mariëlle maakt alles inzichtelijk voor Nick en regelt de zaken rondom aansprakelijkheid en schadevergoeding. Daarmee neemt zij iets van de zorgen weg van Nick die het al zwaar genoeg te verduren heeft.

Meer informatie over letselschade?

Letselschade is ingrijpend. Zeker bij ernstige zaken. Hoe moet het verder met je werk? Wie betaalt de rekeningen en hoe kom je deze periode zo goed mogelijk door? Wil je meer weten over de hulp die onze juristen en letselschadespecialisten vanuit Legal & Services jou kunnen bieden? Op www.legalenservices.nl vindt je uitgebreide informatie. Ook kun je daar vrijblijvend een snelle check doen om te kijken of je recht hebt op een vergoeding van (letsel)schade.

In verband met privacy is de naam van de cliënt in dit verhaal gefingeerd.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN