ACP-voorzitter legt functie neer

ACP-voorzitter legt functie neer

21 apr 2022,

Gerrit van de Kamp legt om gezondheidsredenen zijn voorzitterschap van de ACP neer. De afgelopen periode heeft geestelijk en lichamelijk een zodanige wissel getrokken op hem dat hij heeft besloten om afstand te doen van zijn functie als ACP-voorzitter. Afhankelijk van zijn herstel blijft hij vanuit een andere rol betrokken bij de ACP en gelieerde organisaties.

We zijn dankbaar voor alles wat Gerrit als voorzitter heeft betekend voor onze ACP en de politieorganisatie en dat hij ook in de toekomst zijn kennis en expertise blijft delen. Hij is sinds begin jaren ‘90 betrokken bij het vakbondswerk. Na als politieman te zijn begonnen als vrijwilliger van de ACP en een aantal jaren actief als beleidsmedewerker werd hij in 2004 gekozen als voorzitter.

Van de Kamp staat bekend als politieman in hart en nieren en een uitstekende onderhandelaar met een schat aan ervaring en historische kennis. Hij heeft de afgelopen jaren naast het ACP-voorzitterschap verschillende functies gecombineerd, waardoor hij actief is in de volle breedte van het veiligheidsdomein en de vakbeweging.

Dat Gerrit van de Kamp afstand doet van zijn voorzitterschap betekent het einde van een tijdperk en tegelijkertijd een nieuw begin. Zijn gezondheid speelde hem al eerder parten en heeft voor nu de hoogste prioriteit. Daarna wordt gekeken hoe hij zijn werk voor politiemensen en anderen binnen het veiligheidsdomein voortzet.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN