Ervaring met de politie: ‘Als je ze nodig hebt, dan zijn ze er’

Ervaring met de politie: ‘Als je ze nodig hebt, dan zijn ze er’

24 feb 2023,

“Als je ze nodig hebt, dan zijn ze er”, zegt Milan. Hij is één van de personen die direct reageerde na onze oproep om mooie en ontroerende ervaringen met de politie met ons te delen. Hij blikt daarbij terug op een stressvolle situatie in een nacht, vorig jaar zomer.

“Ik lig net in bed als ik een boor hoor en uiteindelijk iets hoor vallen (later blijkt dit het slot te zijn). Met een onrustig gevoel sta ik direct op, bel 112 en kleed mezelf ondertussen aan. Aan de telefoon geeft iemand van de meldkamer aan dat de politie onderweg is naar mijn huis. Als ik de inbreker boven in de andere slaapkamers hoor zoeken, besluit ik harder te gaan praten aan de telefoon. In de hoop dat de inbreker niet mijn slaapkamer binnenkomt, al heb ik die op slot gedaan. De politie is er snel en zoekt vervolgens het huis en de hele buurt af om te controleren of de inbreker zich ergens heeft verstopt. Die blijkt te zijn gevlucht en wordt helaas niet gevonden…”

Dag en nacht

“De agenten hebben mij uitstekend geholpen. Niet alleen in een poging om de inbreker te pakken. In dezelfde week heeft een team in mijn straat nog navraag gedaan bij bewoners en is een forensisch onderzoeker langs geweest. Ook stelde de politie mij gerust. Het opnemen van de aangifte, melding voor slachtofferhulp. Waar zou ik zijn geweest zonder deze hulp? Het is jammer dat mensen vergeten dat de politie zoveel goeds doet, dag en nacht!”

Deel jouw verhaal

Heb jij nou ook een positieve ervaring met de politie? Zet het kort op de mail (communicatie@acp.nl) of vul eenvoudig een formulier in op onze webpagina Steun de politie. Want hoe mooi dat wij dit soort verhalen met elkaar breder onder de aandacht kunnen brengen.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN