Bovenwettelijk verlof kan eenmalig worden uitbetaald

Bovenwettelijk verlof kan eenmalig worden uitbetaald

2 dec 2020, corona

Bovenwettelijk verlof dat niet is opgenomen in 2020, kun je (deels of helemaal) laten uitbetalen. Hiervoor moet je uiterlijk 10 januari 2021 een aanvraag indienen via een keuzeformulier van de werkgever. Uitbetaling volgt dan met het salaris van april 2021. Doe je niets? Dan gaan je uren automatisch mee naar 2021. Werkgever, OR en politiebonden waren het erover eens dat er in dit coronajaar (eenmalig) zo’n keuzemogelijkheid moest komen.  

Het is belangrijk dat je kunt uitrusten van je werk. Maar door de corona-maatregelen hebben veel politiemensen minder verlof kunnen opnemen dan normaal. De werkgever laat weten dat het om een unieke situatie gaat én dat het bovenwettelijk verlof van 2020 slechts een klein deel van het totale verlof is. Bovendien wil de werkgever zoveel mogelijk voorkomen dat er grote verlofstuwmeren ontstaan rond de jaarwisseling.

Daarom mogen collega’s zelf kiezen of zij uitbetaling willen in geld of dat zij het verlof laten staan. Met een speciale rekentool van de werkgever kun je kijken hoeveel het bovenwettelijk verlof je oplevert. Deze tool is te vinden in Youforce. Neem je in de decembermaand nog vrije dagen op? Vergeet die er dan niet eerst van af te trekken.

Zo werkt het

Je hoeft niets te doen om het verlof mee te nemen naar volgend jaar. Voor uitbetaling in geld, moet je een keuzeformulier van de werkgever invullen. Je kunt ook kiezen om een deel van het bovenwettelijke verlof te laten uitbetalen.

Het keuzeformulier moet uiterlijk 10 januari worden ingediend. Uitbetaling gebeurt met het salaris van april 2021.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN

Nieuw telefoonnummer

De ACP heeft een nieuw telefoonnummer.

We zijn bereikbaar op 085 066 4100