Digitale pensioenbijeenkomst op 2/12

Digitale pensioenbijeenkomst op 2/12

10 nov 2020, pensioen

* Update: De aanmeldingen voor de digitale pensioenbijeenkomst op 2 december stroomden binnen. Je kunt je daarom helaas niet meer aanmelden voor deze meeting. Vanwege de overweldigende belangstelling hebben wij op 12 januari 2021 twee extra digitale bijeenkomsten gepland. Voor die online meetings zijn nog enkele plekken beschikbaar. KLIK HIER om je aan te melden. LET OP: het gaat om een bijeenkomst en geen individuele (pensioen)spreekuren. *

In navolging van de jaarlijks goed bezochte pensioenbijeenkomsten organiseren wij ook nu weer een bijeenkomst over dit veelbesproken thema. Helaas kunnen we dat door corona niet fysiek door laten gaan, maar je bent van harte welkom tijdens een online meeting. Deze vindt plaats op woensdag 2 december.

Ontwikkelingen rond ons pensioen zijn nog altijd veelvuldig in het nieuws. Zo zijn de vervolgbesprekingen van het vorig jaar gesloten hoofdlijnenakkoord over vernieuwing van ons pensioenstelsel - dat uiterlijk in 2026 moet ingaan - enige tijd geleden alweer van start gegaan. Vooralsnog zitten we in het huidige pensioenstelsel. Voor volgend jaar zijn al wel de wettelijke voorschriften versoepeld. Pensioenfondsen met een dekkingsgraad boven de 90 procent hoeven de pensioenen in 2021 niet te verlagen. Of deze maatregel afdoende is zal eind dit jaar moeten blijken. Het is aan minister Koolmees van Sociale Zaken om de kortingsgrens voor het komende jaar eventueel verder aan te passen. De Vakcentrale voor Professionals, waarbij de ACP is aangesloten, publiceerde vorige maand een bericht hierover op hun website.

Daarnaast gaat vanaf 1 januari de tijdelijke Regeling Vervroegde Uittreding (RVU) voor de politiesector in. Deze regeling geeft collega’s die in de periode 2021-2025 65 jaar of ouder zijn de mogelijkheid om aanspraak te maken op een maandelijks bedrag dat zij kunnen gebruiken om twee tot drie jaar voor hun AOW-gerechtigde leeftijd te stoppen met werken. Op onze website staan hierover verschillende publicaties en FAQ.

Al met al genoeg stof voor een digitale bijeenkomst, waarbij ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp stilstaat bij de ontwikkelingen rond pensioen. Er is bovendien ruimte voor vragen.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN