Drie gaatjes minder via Trainforlife.nl

Drie gaatjes minder via Trainforlife.nl

12 jan 2019, politievakgezond

Terwijl ik naar het afgetrainde lichaam van een medewerker van Trainforlife.nl kijk realiseer ik mij: ik ben niet fit en daar wil ik iets aan doen. Zonder dat ik er zelf controle over lijk te hebben, rollen eind oktober de woorden over mijn lippen ‘gebruik mij maar als testpersoon’. Inmiddels ben ik 40 gelogde trainingen én 117 gelezen artikelen verder. Ik zal jullie de foto’s besparen maar het scheelt inmiddels 3 gaatjes in mijn riem én misschien nog wel belangrijker, ik voel mij fitter en heb een flinke hoeveelheid kennis opgedaan.

Door: Jasper Achterbergh, programmamanager PolitieVakGezond

Nu is er een groot verschil tussen weten wat gezond voor je is en daadwerkelijk gezonde keuzes maken. Daar ben ik in de loop der jaren door schade en schande achter gekomen en dat leer ik nu via de app van Trainforlife. Ik hoef voor mijn werk niet achter boeven aan te rennen, het speelt zich vooral af achter mijn bureau. Toch is fit zijn en je fit voelen voor iedereen belangrijk. De afgelopen twee maanden heb ik bijna elke avond aan mijn conditie/fitheid gewerkt. Na een dag ‘stress’ op kantoor of een druk gezinsleven is er voor mij geen betere manier om mijn hoofd leeg te maken. De fiets is, na een blessure aan mijn knie, mijn favoriete manier van stoom afblazen. Daar houdt Trainforlife rekening mee. In combinatie met oefeningen vanuit de online applicatie om spieren op te bouwen (met alleen het gebruik van je eigen lichaam) kom je tot resultaat. Tenminste, dat zegt mijn vrouw.

Geest en lichaam zijn onmiskenbaar met elkaar verbonden. Het is onmogelijk te werken aan een gezond lijf zonder een gezonde geest. Wil je afvallen dan kun je sporten wat je wilt, ook je voeding is van belang. Aandacht voor die vier componenten en de mogelijkheid om een vraag te stellen aan je coach is wat de applicatie van Trainforlife voor mij succesvol maakt. Jarenlang was mijn abonnement bij de sportschool – zonder daar gebruik van te maken – een excuus voor een te inactieve levensstijl. Nu zijn het mijn smartwatch en de applicatie van Trainforlife die mij stimuleren om met mijn gezondheid bezig te zijn. Uit mijn hoofd en in mijn lichaam. Heb jij dit jaar goede voornemens? Misschien is TrainforLife ook iets voor jou!


Meer weten over Trainforlife?

De ACP en Train4Life werken samen en bieden politiemensen de unieke mogelijkheid om in hun eigen tempo en op hun eigen niveau aan hun fitheid te werken. ACP-leden krijgen 25 procent korting (maandabonnement voor 7,50 euro i.p.v. 9,95 euro). Kijk op www.trainforlife.nl/acp

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN