Erwin Koenen benoemd tot ACP-bestuurder

Erwin Koenen benoemd tot ACP-bestuurder

31 aug 2016, bestuur

Erwin Koenen is tijdens de Algemene Vergadering op 31 augustus officieel benoemd tot bestuurder vereniging en dienstverlening van de ACP. Ook is hij in die functie vice-voorzitter. Zijn start bij de ACP voelt naar eigen zeggen als terugkomen op een vertrouwd nest. Erwin werkte twintig jaar bij de politie en was in die tijd onder andere actief als individueel belangenbehartiger en afdelingsbestuurder voor onze vakbond.

“De periode bij de politie zou ik voor geen goud hebben willen missen. Werken bij de politie heeft mij gevormd. Wat je in een jaar bij de politie meemaakt, maakt een ander zijn hele leven niet mee. Ik snap waar dienders mee bezig zijn. Dat zorgt voor verwantschap.”

Ook de combinatie tussen politiewerk en de vakbond is er altijd geweest in Erwins carrière. “Op de politieschool werd ik lid van de ACP. Bij de reorganisatie (1993, red.) werd ik volledig vrijgesteld voor de medezeggenschap. Daarnaast kon ik als individueel belangenbehartiger veel voor collega’s betekenen. Ik heb de ACP altijd als een betrouwbare, constructieve vakbond gezien die staat voor de zaak. Dat zie ik nu ook terug in de werkorganisatie in Leusden. De waarden waarmee wordt gewerkt zijn herkenbaar. Niet alleen in woorden maar vooral in daden. Hoe gaan we met elkaar om? Er wordt hard gewerkt in een prettige sfeer. Daar wil ik graag bij horen.”

Bestuurlijke ervaring

Na zijn dienstjaren bij de politie werd Erwin gemeentesecretaris/algemeen directeur. Eerst zes jaar in de gemeente Vlist en de laatste acht jaar in Werkendam. Deze bestuurlijke ervaring brengt hij mee in zijn nieuwe baan bij de ACP.

“Ik vind het belangrijk om doelgericht te verbinden, mensen bij elkaar te brengen. De ACP staat voor een flinke opgave: de positie als meest toonaangevende politiebond behouden. Ik zie het vooral als mijn rol om veel de eenheden in te gaan, te weten wat er bij de collega’s speelt en er voor ze te zijn. De politiecollega’s werken vaak onder moeilijke omstandigheden en staan regelmatig bloot aan kritiek. Zij verdienen steun. Niet alleen van ons als vakbond, ook van de samenleving. Daar wil ik voor staan.

De ACP is naast een vakbond ook een vereniging met veel gemotiveerde vrijwilligers. Maar eveneens een club die nieuwe aanwas nodig heeft. Blijven binden en nieuwe collega’s enthousiast maken voor vakbondswerk en ons netwerk. Dat is waar ik mijn rol zie. Ik heb er zin in. Laten we samen de schouders eronder zetten!”

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN

Nieuw telefoonnummer

De ACP heeft een nieuw telefoonnummer.

We zijn bereikbaar op 085 066 4100