Fit & Gezond door scholing & training

Fit & Gezond door scholing & training

6 dec 2020, blog

Door: Elly Pathuis, vakbondsadviseur ACP

Persoonlijke ontwikkeling betekent in jezelf investeren. In jezelf investeren heeft invloed op je mentale gezondheid. Het zorgt ervoor dat wij ons gezonder voelen. Je bent bezig met jezelf te ontwikkelen en dat geeft weer voldoening en tevredenheid en dat geeft weer energie!

Bij het woord ‘politievakbond’ dacht ik vaak aan de woorden ‘arbeidsconflict’ ‘rechten en plichten’ en ‘CAO’. Ik ben ooit lid geworden van politievakbond ACP toen ik op de opleidingsschool zat. Klas K-86 in Harlingen. In blauwe gemeentepolitie-blouse tussen witte rijkspolitie-blouses. Achteraf zeker een geweldige tijd beleefd. Je werd toen vooral lid omdat het wel eens belangrijk zou kunnen zijn mocht je ooit een conflict krijgen met je leidinggevende. Dan kon je om ondersteuning vragen bij je politiebond. Trouwens, in die tijd werd je overigens ‘gewoon’ lid. Ik zie nu dat politiemensen veel bewuster kiezen voor lidmaatschap van een politievakbond. Inmiddels enige jaren verder (en zelfs deels werkzaam binnen de ACP) kun je met je lidmaatschap zoveel meer dan alleen juridische hulp inschakelen wanneer je een arbeidsconflict hebt.

Wat heeft de ACP dan nog meer te bieden?

Enige jaren geleden zijn we binnen de ACP gestart met PolitieVakGezond. In de kern houdt dit in dat we nog steeds afspraken maken over arbeidsvoorwaarden en rechtspositie, met daaraan toegevoegd dat de gemaakte afspraken een belangrijke bijdrage dienen te leveren aan het gezond maken en houden van het politievak en de professional. Jij dus! Dat gezond maken en houden van de professional is waar ik me met name mee bezighoud. Ik doe dit overigens binnen de politie als trainer Mentale Kracht en binnen de ACP met scholing & training. Je vraagt jezelf nu misschien af hoe scholing & training een bijdrage kan leveren aan je gezondheid…

Persoonlijke ontwikkeling betekent in jezelf investeren. In jezelf investeren heeft invloed op je mentale gezondheid. Het zorgt ervoor dat wij ons gezonder voelen. Je bent bezig met jezelf te ontwikkelen en dat geeft weer voldoening en tevredenheid en dat geeft weer energie! Persoonlijke ontwikkeling is niet alleen het vergroten van je carrièrekansen. Persoonlijke ontwikkeling is ook om meer inzicht te krijgen in wie je bent, waar je naar toe wilt en hoe je dit concreet kunt bereiken. Als ACP bieden we al enige jaren scholing & training aan, gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling en jouw mentale gezondheid. Denk hierbij aan de workshop Brein & Trauma, training storytelling, communicatie training en een retraite van een aantal dagen in de Ardennen. Afgelopen jaar zijn bijna alle trainingen geannuleerd door COVID-19. Hopelijk kunnen we in 2021 weer van start en kunnen we je als ACP de mogelijkheid geven om je persoonlijk te ontwikkelen. In de komende blogs zal ik afzonderlijk ingaan op de inhoud van de trainingen die wij aanbieden.

Wil je na het lezen van deze blog reageren? Je bent meer dan welkom. Mail hiervoor naar e.pathuis@acp.nl Ook ben ik erg geïnteresseerd in waar jij jezelf in zou willen ontwikkelen om vervolgens samen met jou te gaan kijken hoe en waar wij als ACP hierin iets kunnen betekenen.

Persoonlijke ontwikkeling.
Ik ga nu iets voor mezelf doen.

Loesje

 

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN