Gehoorschade door zwaar vuurwerk?

Gehoorschade door zwaar vuurwerk?

19 jan 2023, veilig en gezond werken

Opnieuw hebben diverse politiemensen gehoorschade opgelopen tijdens hun werk met Oud & Nieuw als gevolg van zwaar (illegaal) vuurwerk. De ACP wil van de werkgever weten om hoeveel incidenten het dit jaar gaat en of deze collega’s de juiste gehoorbescherming hadden en droegen om daarover het gesprek aan te gaan.

De werkgever heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd in (op maat gemaakte) gehoorbescherming. Desondanks heeft dat niet kunnen voorkomen dat een aantal politiemensen nu gehoorschade heeft na bestookt te zijn met zwaar vuurwerk. Het toont opnieuw aan hoe belangrijk het is dat collega’s goede gehoorbescherming dragen. De beste bescherming wordt bereikt met op maat gemaakte gehoorbescherming. Afgelopen jaarwisseling bleek echter dat niet alle collega’s (vooral aspiranten) de kans hebben gekregen om die te laten aanmeten.

Gesprek met werkgever

Voor een concreter beeld heeft de ACP haar eenheidsbesturen gevraagd naar ervaringen uit de eigen eenheid en navraag gedaan bij de werkgever. De ACP en andere politiebonden pleiten immers al enige jaren voor optimale gehoorbescherming voor ALLE politiemedewerkers. Wil jij jouw ervaringen tijdens Oud & Nieuw rechtstreeks met ons delen? Dat kan door een mail te sturen naar ledencontact@acp.nl 

Aan de hand van de cijfers en ervaringen gaan de politiebonden opnieuw in gesprek met de werkgever over wat er nog meer moet gebeuren. Onze inzet is dat alle collega’s die tijdens Oud & Nieuw worden ingezet voortaan kunnen beschikken over op maat gemaakte gehoorbescherming.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN