Het beledigen van politiemensen

Het beledigen van politiemensen

27 aug 2007, veilig en gezond werken

De ACP vindt het schandelijk dat de rechtbank in Den Bosch vorige week een man vrijsprak die beledigende uitspraken naar politiemensen deed. Politiemensen voelen zich hierdoor wederom niet gewaardeerd.

In een reactie naar de media noemde bestuurder Wiep van der Pal de Bossche politierechter ?wereldvreemd?. De rechtbank in Assen veroordeelde drie dagen later wel iemand tot een boete van 220 euro voor een soortgelijk geval. Namelijk: deze agenten vinden het beledigend en daarom is het strafbaar.

Verbale klap

De ACP vindt dat een belediging te vergelijken is met een verbale klap. Een gevoel van waardering is in dat geval ver te zoeken. Van der Pal: ?Het beledigen van politiemensen moeten we niet tolereren. Een politieman of politievrouw doet ook gewoon zijn werk. Dat verdient respect. Wat ons betreft is respect de normaalste zaak van de wereld als er contact is tussen mensen.?

Aangifte doen

Werk je bij de politie en word je in je werk beledigd? Wij adviseren je dan proces-verbaal op te maken. Het doen van aangifte is niet nodig. Wel raden wij je aan aangifte te doen als je te maken krijgt met geweld, zodat:

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN

Nieuw telefoonnummer

De ACP heeft een nieuw telefoonnummer.

We zijn bereikbaar op 085 066 4100