Kennis hitteplan politie niet optimaal

Kennis hitteplan politie niet optimaal

11 aug 2020, veilig en gezond werken

De eerste hittegolf van het jaar is een feit. Het zweten in het politietenue is begonnen. Om werken dragelijk en gezond te houden, heeft de werkgever op aandringen van de ACP een verbeterd hitteplan opgesteld. Navraag in de eenheden, laat zien dat de maatregelen uit dit hitteplan nog niet altijd duidelijk zijn en niet overal worden toegepast.

Met deze temperaturen is het juist nu van groot belang dat iedereen, onder de meest optimale omstandigheden kan werken.

Update 13-08 – Er is inmiddels contact geweest met de werkgever hierover. De signalen die jullie hebben gegeven gaat men nog eens uitlopen en daar waar het niet goed gaat, zal dit verbeterd worden. De intentie was om dit spoedig te verbeteren met het vooruitzicht op nog meer warme dagen.

Deel de informatie over hitteplan

Onze oproep is daarom ook: check intranet, informeer het gehele team en neem actief maatregelen tegen de warmte. Samen houden we ons hoofd koel!
Vorig jaar hebben wij vanuit de ACP, samen met de arbeidsinspectie de werkgever gewezen op de problematiek met betrekking tot de werkzaamheden tijdens extreme temperaturen.
Op 24 juli 2020 heeft de werkgever een brief naar de arbeidsinspectie gestuurd, met daarin verschillende stappen die zij hebben ondernomen, voor het verbeterde hitteplan. Zo gaf de werkgever aan dat er diverse middelen en instructies op de teams zijn uitgedeeld.

Denk hierbij aan:

  • aangepaste werkmaatregelen;
  • isotone poeders;
  • koelpacks om de hitte wat dragelijker te maken;
  • keuze om bij extreme temperatuursverhoging het veiligheidsvest niet te dragen.

De ACP heeft vertrouwen in de inzet van de werkgever om met deze aangepaste maatregelen in het gehele land diensten op een zo optimaal mogelijke manier kunnen uitvoeren.
Wij houden de situatie in de gaten en daar waar nodig zullen wij de werkgever aanspreken op zijn verantwoordelijkheid om met een oplossing te komen.

Heb je vragen rondom dit thema? Of zijn er onduidelijkheden die je graag bespreekbaar wilt maken? Mail naar ledencontact@acp.nl

Voor nu: keep your head cool!

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN