Mogelijk recht op hoger pensioen van ABP voor tweeverdieners

Mogelijk recht op hoger pensioen van ABP voor tweeverdieners

28 jan 2020, pensioen

ABP-gepensioneerden die voor 1 januari 1995 gelijktijdig met hun partner pensioen hebben opgebouwd, hebben mogelijk recht op een maandelijkse verhoging. De bedragen kunnen oplopen tot een nabetaling van duizenden euro’s en een maandelijkse verhoging van een paar tientjes.

Aanvulling voor tweeverdieners

De aanvulling is een compensatie voor een te lage pensioenopbouw bij ABP voor tweeverdieners voor 1 januari 1995. Als beide partners bij ABP pensioen opbouwden, kan ABP dit in de eigen administratie zien en beoordelen zij of u recht hebt op een aanvulling. Indien dit het geval is dan wordt de aanvulling automatisch verstrekt. Als één van de partners pensioen opbouwde bij een ander pensioenfonds, heeft ABP geen weet van het recht op aanvulling, en moet deze aangevraagd worden.

Hoe aanvragen?

De aanvulling kan worden aangevraagd met een formulier van ABP. Dit laat u invullen door het pensioenfonds van de partner die niet bij ABP pensioen opbouwde. Vervolgens kan dit ingevulde formulier naar ABP opgestuurd worden. U krijgt daarna van het ABP bericht of u recht hebt op een aanvulling en zo ja, wat u dan gaat ontvangen.

Met terugwerkende kracht aanvragen

Ook als beide partners al langere tijd gepensioneerd zijn, kan deze aanvulling nog aangevraagd worden. De aanvulling wordt in dat geval – mits goedgekeurd – met terugwerkende kracht uitbetaald. De aanvulling gaat in vanaf het moment dat de jongste partner AOW-gerechtigd is geworden.

Wanneer kom ik mogelijk in aanmerking voor een aanvulling?

Doe de aanvraag

ABP zal alle nieuwe aanvragen in behandeling nemen en iedereen alsnog uitbetalen waar hij of zij recht op heeft. Het formulier van het ABP is hier te downloaden.

Vragen?

Voor meer informatie en vragen over dit onderwerp, kunt u terecht bij het ABP.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN