Niet dragen gehoorbescherming is no-go met jaarwisseling

Niet dragen gehoorbescherming is no-go met jaarwisseling

24 dec 2019, veilig en gezond werken

De werkgever vraagt collega’s om met de jaarwisseling oordoppen (otoplastieken) in combinatie met  C2000-verbindingsset te dragen. Deze zijn verstrekt om gehoorschade door vuurwerkknallen zoveel mogelijk te voorkomen. Ook worden veiligheidsbrillen verstrekt. Wie de gehoorbescherming wel ter beschikking heeft gekregen maar niet draagt, loopt het risico dat gehoorbeschadiging niet wordt aangemerkt als dienstongeval of beroepsziekte. Hetzelfde geldt voor gevolgen van het niet dragen van de veiligheidsbril.

Volgens de werkgever werden de laatste verbindingssets half december op de bureaus afgeleverd. Ze zijn geleverd op basis van het aantal collega’s dat tijdens de jaarwisseling in dienst is. Het is aan de teamchefs om erop toe te zien dat er voldoende beschikbaar zijn voor degenen die daadwerkelijk dienst hebben.

Op de verbindingsets kunnen alleen persoonlijk aangemeten oordoppen worden aangesloten of generieke oordoppen. Indien er toch onvoldoende voorhanden zijn, wijst de werkgever erop dat gehoorbeugels (zonder verbindingsset) gebruikt kunnen worden als alternatief.

De ACP spant zich al lange tijd in voor de veiligheid van collega’s tijdens de jaarwisseling.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN