Observatie & Techniek voeren actie voor erkenning en waardering

Observatie & Techniek voeren actie voor erkenning en waardering

14 jul 2020, Werk

Collega’s van de dienst Observatie & Techniek (O&T) voeren actie. Zij werken in het heimelijke, vaak in zaken met zware criminaliteit, en lopen daarbij grote risico’s. Al jaren vragen zij erkenning en waardering hiervoor, maar de werkgever geeft voortdurend niet thuis. Wel zagen deze collega’s hoe honderden euro’s aan onkostenvergoedingen wegvielen, zonder dat daar wat tegenover stond. De actie wordt gesteund door de politiebonden.

De acties van O&T starten op dinsdag 14 juli en passen bij hun heimelijkheid. In steeds weer een nieuwe eenheid zullen collega’s van deze dienst zich alleen nog maar gaan bezighouden met bureauwerk. Alleen wanneer er sprake is van levensbedreigende situaties, maken zij daarop een uitzondering. Nadat zij 5 jaar lang voor niets bij de werkgever hebben aangeklopt, zal men de komende tijd dus voor niets bij hen aankloppen. Dit terwijl recherche en Openbaar Ministerie al jaren een groeiend beroep doen op de dienst.

Het werk dat collega’s van O&T doen, blijft doorgaans (omwille van hun veiligheid) onderbelicht. Wel werd recentelijk bijvoorbeeld gesproken over de politie die de versleutelde chatdienst Encro kraakte en zo mee kon kijken in de communicatie tussen diverse criminelen. Daardoor kon onder meer een honderdtal criminelen worden gearresteerd. Het leidde ook tot de vondst van een door de onderwereld gecreëerde martelkamer.

Lees ook:

Collega’s van anonieme dienst doen verhaal bij werkgever

Anonieme dienst O&T zoekt waardering werkgever

 

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN