Pilot extra zender voor dekkingsproblemen C2000

Pilot extra zender voor dekkingsproblemen C2000

4 jan 2022, veilig en gezond werken

Begin vorige week is in Hapert een zogenoemde ‘advanced gap filler’ geplaatst op een zendmast. Dit zou ervoor moeten zorgen dat dekkingsproblemen van C2000 in specifieke gebieden sneller kunnen worden opgelost. Na alle inspanning van Politievakbond ACP samen met politiemensen heeft de werkgever besloten om de komende drie maanden een pilot te draaien met de ‘advanced gap filler’.

Jaar na jaar komen klachten over het communicatiesysteem C2000 binnen bij de ACP. Politiecollega’s uit verschillende eenheden laten weten herhaaldelijk geconfronteerd te worden met storingen en onvoldoende tot geen bereik als zij aan het werk zijn. De ACP vindt dat onverantwoord en heeft zich daarom vanaf de allereerste signalen van politiemensen vastgebeten in het vinden van een oplossing. Er is vanaf dat moment veel werk verzet door collega’s van de landelijke meldkamer samenwerking (LMS), alleen dat leidde nog niet overal tot een oplossing. Zo kwamen collega’s uit de eenheid Oost-Brabant vorig jaar bij de ACP op de lijn.

Gezamenlijke inspanning

ACP-vakbondsadviseur Ramon Meijerink werkte 14 jaar bij de politie en had ook niet altijd goede ervaringen met C2000. Toen hij vanuit de ACP hoorde dat collega’s nog steeds niet altijd overal kunnen vertrouwen op hun lifeline, schrok hij daarvan. Ramon: “Te bedenken dat er nog altijd collega’s zijn die zonder goede verbindingen naar meldingen worden gestuurd, met alle risico’s van dien. Totaal niet verantwoord.” Daarom maakte Ramon (namens de ACP) samen met politieman Peter de Leeuw van de Brabantse basiseenheid De Kempen eerder dit jaar zelfs een melding bij de Arbeidsinspectie.

Positieve eerste signalen

Mede door druk vanuit de ACP is er nu ruimte gekomen om een pilot te draaien met de zogenoemde ‘advanced gap filler’. Deze zender is om te beginnen geplaatst binnen het Brabantse dekkingsgebied van basisteam De Kempen. De eerste technische metingen en signalen van politiemensen in dit gebied zijn positief. Ramon: “Vanuit de vakbond houden we de voortgang van de proof of concept (pilot) scherp in de gaten. Mocht deze proef binnen het eerste kwartaal van 2022 positief worden afgesloten, dan zullen wij de werkgever ondersteunen om deze methode zo snel mogelijk landelijk toe te passen.”

Gerelateerd nieuws

Nog altijd onveilige situaties door C2000

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN