Politiebonden maken gezamenlijke CAO-inzet

Politiebonden maken gezamenlijke CAO-inzet

24 jul 2020, cao

De politiebonden ACP, ANPV, Equipe en NPB hebben hun CAO-ledenpeiling gesloten en gaan aan de slag met een gezamenlijke inzet voor een nieuwe politie-CAO. Aan de basis daarvan zullen de uitkomsten liggen van de CAO-enquête en gesprekken met politiemensen tijdens onder andere de online meetings afgelopen maand.

Om en nabij de 10.000 collega’s hebben zich de afgelopen twee tot drie weken uitgesproken over wat zij (het liefst) willen terugzien in hun nieuwe CAO. Dank daarvoor, want mede op basis van deze input komen we tot CAO-eisen die breed gedragen worden. De politiebonden brengen de resultaten van hun ledenpeiling de komende tijd in kaart, waarna de CAO-inzet op papier wordt gezet en voorgelegd aan de bondsbesturen.

De gezamenlijke CAO-inzet van de politiebonden wordt naar verwachting in de tweede week van augustus met de werkgever gedeeld. Wij verwachten dat ook de werkgever - minister Grapperhaus van Justitie & Veiligheid - uiterlijk eind volgende maand met een inzet komt, zodat de onderhandelingen tijdig kunnen worden gestart.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN