Updates in bericht: Politiebonden raadplegen achterban over acties rondom klassieker

Updates in bericht: Politiebonden raadplegen achterban over acties rondom klassieker

8 mei 2021, cao

UPDATE 9/5 12:00 uur: Politie staakt niet tijdens Feyenoord-Ajax, kabinet gaat met bonden terug om tafel.

De aangekondigde politiestaking rondom de voetbalwedstrijd Feyenoord-Ajax gaat niet door. Het demissionair kabinet zegde zondag, tijdens de zitting toe, vandaag nog met de politiebonden in gesprek te gaan. Daarmee willigde het de eis van de bonden in. Met het afblazen van de actie kan de Klassieker volgens plan worden gespeeld.

Meer updates volgen later.

 

Overzicht Social Media

 

 

De afgelopen maanden, weken, dagen hebben politiemensen heel veel voor hun kiezen gehad en ook vandaag ging het flink mis in Barneveld en Rotterdam. Politiemensen belanden in het ziekenhuis na te zijn belaagd met vuurwerk, flessen en andere materialen.

Nog steeds staan zij in de frontlinie terwijl het merendeel van de agenten nog niet is gevaccineerd. ook ontbreekt het nog steeds aan een cao-politie, omdat het (demissionair) kabinet geen pogingen doet om tot elkaar te komen en een cao te sluiten.

Daarbij opgeteld dat het werk de politiemensen aan de lippen staat, maakt dat de vier politievakbonden steeds meer signalen van hun achterban krijgen om maar gewoon eens te stoppen met steeds als kop van jut te dienen als het ontbrandt in de maatschappij. Zij zijn het meer dan zat dat hun harde en belangrijke werk niet op waarde geschat wordt en hun loyaliteit meer dan misbruikt wordt als het de bestuurders en overheid uitkomt.

Geen boter bij de vis, dan wordt het volgens hen tijd voor hardere acties.

Om die reden hebben de politievakbonden hun achterban zojuist geraadpleegd en de vraag voorgelegd:

Wij, de gezamenlijke vakbonden stellen voor en peilen jullie als achterban, om morgen het werk neer te leggen bij de klassieker Feyenoord-Ajax.

Doe jij mee als je ingezet bent bij dit evenement?

Er is dus een gerede kans dat de politievakbonden hun achterban oproepen om morgen tussen 13:00 uur en 15:00 uur het werk neer te leggen tijdens de wedstrijd Feyenoord-Ajax in Rotterdam.

 

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN