Regie over je loopbaan, hoe doe je dat?

Regie over je loopbaan, hoe doe je dat?

26 apr 2019, Diensten

De ACP organiseerde samen met de projectleider communicatie EVC en haar twee partners op het gebied van loopbaancoaching op woensdag 24 april een bijeenkomst. Vraag die centraal stond: hoe neem je regie over je loopbaan?

De bijeenkomst bestond uit twee delen: informatie ontvangen, maar ook ruimte om met de verschillende experts in gesprek te gaan over persoonlijke vragen. Van het ACP-beleidsteam en de ACP Vakbondsadviseur / Projectleider Duurzame Inzetbaarheid tot specialisten met kennis over het EVC-traject én partnerorganisaties die loopbaancoaching verzorgen.

Meer regie pakken op je loopbaan?

Doel van de bijeenkomst was om leden te versterken om (meer) regie te pakken op hun loopbaan. Je kunt daarin zelf rol en positie pakken. Dat dit niet altijd even makkelijk is, bleek wel uit de reacties van de aanwezigen. Hoe ga je bijvoorbeeld om met een baas die jou de kansen niet gunt of wat doe je als jij bij jezelf blokkades ervaart? Toch zijn er een aantal tools die je kunnen helpen je voor te bereiden op de arbeidsmarkt van morgen. De resultaat- en ontwikkelcyclus, het ervaringscertificaat (EVC) én loopbaancoaching ze werden allemaal besproken.

Collega’s uit heel Nederland aanwezig

Vanuit heel Nederland kwamen er leden naar Leusden. Sommigen als afgevaardigde van een team of groep collega’s voor meer informatie over beleid, anderen omdat ze zich oriënteren op hun loopbaan en meer wilden weten over het ervaringscertificaat. Ook hadden een aantal behoefte aan meer informatie over de loopbaancoaching voor collega’s van 45 jaar en ouder.

De ACP beraadt zich nog of en zo ja op welke manier we de bijeenkomsten een vervolg geven. Houd hiervoor de website en de nieuwsbrief in de gaten. Heb je interesse? Meld je alvast aan voor een (mogelijk) vervolg door een mail te sturen naar: scholing@acp.nl. We houden je dan op de hoogte.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN