Save the date: ACP ledendag op 11/12

Save the date: ACP ledendag op 11/12

20 aug 2019, ledendag

Kom woensdag 11 december ook naar onze jaarlijkse ledendag. Wij hebben weer een interessante dag voor je in petto met boeiende sprekers, uiteenlopende seminars en workshops. De ledendag heeft als thema ‘Non-stop verbonden’ en is voor alle ACP-leden die willen komen.

Dag en nacht, in het weekend en op feestdagen staan jij en je collega’s klaar voor de veiligheid in ons land. Zichtbaar op straat of achter de schermen. Werk dat mentaal en fysiek veel van je vraagt en invloed op je privéleven heeft. ‘Non-stop verbonden’ met het vak zou je kunnen zeggen. De seminars en workshops tijdens de ACP ledendag hebben daar raakvlakken mee. Wat staat er zoal op het programma?

Workshops

  • Hoe ga ik om met stress?
    Als politiemedewerker of boa krijg je regelmatig te maken met stressvolle situaties, zoals confrontaties met agressie en geweld. Heb jij stress of wil je hier beter tegen bestand zijn? Tijdens deze workshop leer je enkele symptomen van stress te herkennen en technieken te gebruiken om druk te verminderen.
  • Hoe helpen collega’s elkaar na een heftig incident?
    Leden van het Team Collegiale Ondersteuning (TCO) – ervaren politiemedewerkers – vertellen wat zij voor jou kunnen betekenen na een incident met impact.
  • Ken je rechten en plichten (arbeidsvoorwaarden)
    Stel, jij hebt al lang geleden vrije dagen aangevraagd. Maar dan wordt je collega ziek en jouw verlof ingetrokken. Kan dat zomaar en kun jij hier iets aan doen? In deze workshop wijzen juristen van de ACP je de weg in alle regelgeving.
  • Samenwerking FIOD en politie
    Een collega van de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) geeft praktijkvoorbeelden over de samenwerking met de politie.

Seminars

  • Veiligheid, Integriteit en Klachten
    Collega’s van Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK) leggen tijdens een interactief seminar uit hoe VIK werkt en wanneer sprake is van plichtsverzuim.
  • De moeilijke kanten van het politiewerk
    Nathalie Smeets, hoofd bedrijfsvoering Politiedienstencentrum (PDC), nam eind 2017 het initiatief voor de theatervoorstelling ‘Rauw’. Bedoeld om ‘het goede gesprek’ te bevorderen binnen (management)teams over de schaduwkanten van het politiewerk. Tijdens een seminar neemt zij je mee in hoe dit tot stand is gekomen en welke kansen en uitdagingen daarmee gepaard gingen.

Gastsprekers

Daarnaast hebben wij twee gastsprekers uitgenodigd. Arthur van der Vlies kreeg in 2009 te horen dat hij een posttraumatische stressstoornis (PTSS) heeft. Hij vertelt openhartig zijn verhaal. Over de slechte en goede momenten voorafgaand aan en tijdens zijn behandeling. En over hoe hij – na een lange weg – nu weer bij de politie aan het werk is.

Speciale gastspreker is Martijn Aslander. Hij is stand-up filosoof, schrijver en veelgevraagd spreker die zich naar eigen zeggen ‘veel bemoeit met de politie’. Met niet-alledaagse ideeën helpt hij zoeken naar oplossingen voor het capaciteitsprobleem bij de politie.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN