Sneeuwpret tot de top: ga goed verzekerd de piste op!

Sneeuwpret tot de top: ga goed verzekerd de piste op!

16 jan 2020, rechtshulp privé

Caren is met een vriendengroep op wintersportvakantie. Zij kan skiën, maar is een beetje ‘roestig’. Daarom neemt zij samen met een paar vrienden wat skilessen om het gevoel weer goed in de benen te krijgen. Caren geniet, totdat een andere skiër opduikt die zij niet meer kan ontwijken. 

Genietend van de zon, frisse lucht en fantastische sneeuw is Caren er helemaal klaar voor. De skilessen zijn in volle gang en gaan super. Maar dan komt zij ineens in botsing met een skiklasgenoot. Beide lopen nare verwondingen op. Na een week in het ziekenhuis moet Caren thuis verder revalideren. Alsof het allemaal nog niet vervelend genoeg is, ontstaat er discussie over de schuldvraag. Haar ‘klasgenoot’ moet ook revalideren. Hij geeft Caren de schuld van het ongeluk en wil juridische stappen tegen haar ondernemen om zijn inkomstenderving op haar te verhalen.

Beschuldiging

Caren is het niet eens met deze beschuldiging en gaat zelf op zoek naar juridische bijstand. Zij heeft een ACP Rechtshulppolis en neemt contact op met ARAG. Henk, jurist bij ARAG, neemt de zaak uit handen. Caren kan zo rustig revalideren, zonder dat zij zich zorgen hoeft te maken over de zaak. Ondertussen houdt Henk haar op de hoogte van de voortgang.

Niets te verwijten

Voor Caren pakt het uiteindelijk allemaal goed uit. De FIS Pisteregels zijn leidend. En een groot voordeel is dat haar vrienden heel alert waren. Zij hebben foto’s gemaakt van de situatie en getuigen gesproken die het ongeluk ook hadden gezien. Dit zorgde ervoor dat zij een sterke zaak had en haar niets te verwijten viel. En ondanks dat de schrik er wel goed inzat, is ze vastbesloten zich niet te laten leiden door angst. Met haar vrienden heeft ze dus al afgesproken wéér samen op wintersport te gaan.

Ook op de skipiste verzekerd

Met de module Verkeer van de ACP Rechtshulppolis ben je in heel Europa verzekerd van professionele rechtshulp voor geschillen die voortkomen uit deelname aan het verkeer. Dat kan dus ook op de skipiste zijn!

* Alle namen in dit verhaal zijn fictief. Elke gelijkenis met bestaande personen of bedrijven berust op louter
toeval. Elke rechtszaak is anders. Aan de uitkomst van dit verhaal kunnen dan ook geen rechten worden
ontleend.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN