Terugblik actie politiebonden voor vroegpensioen

Terugblik actie politiebonden voor vroegpensioen

2 apr 2024, pensioen

Op woensdag 27 maart hebben de politiebonden met een massale RVU-actie een vuist gemaakt voor het behoud van een fatsoenlijke regeling voor vervroegd uittreden (RVU) voor mensen met zwaar werk. De actie is een vervolg op een eerdere actie van de politiebonden op 30 januari. De Vakcentrale voor Professionals (VCP) - waarbij Politievakbond ACP is aangesloten - ondersteunt de acties en benadrukt dat ook mensen met zware beroepen het recht hebben om gezond hun pensioen te halen.

De actie op woensdag 27 maart bestond uit een podiumprogramma op het Malieveld - met onder andere drie politiemensen over hun kijk op de zaak en eigen ervaringen - en werd afgesloten met een protestmars door Den Haag. Naast politie liep ook een afvaardiging van andere sectoren mee. De actievoerders zijn gemotiveerd om de acties ook in andere sectoren voort te zetten tot er goede afspraken gemaakt kunnen worden.

 

Samen de schouders eronder

Ton Slingerland, bestuurslid VCP namens Politievakbond ACP: “We moeten eendrachtig de schouders er onder zetten. Belangrijk om de druk samen op te voeren. Het is daarom goed dat vandaag ook al andere sectoren aanwezig zijn. Op naar een goede RVU-regeling.”

Mariam Barendse, voorzitter vakvereniging voor politie Equipe: “De politie verdient een goede vroegpensioenregeling! Net als veel andere zware beroepen. De tijd dringt.”

Structurele vroegpensioenregeling

De huidige tijdelijke RVU-regeling loopt eind 2025 af. De acties volgen nadat eind vorig jaar de gesprekken over een regeling voor vervroegd uitreden waren vastgelopen in de Stichting van de Arbeid. VCP-voorzitter Nic van Holstein herhaalde nogmaals: “Voor bepaalde werknemers zal eerder stoppen met werken feitelijk de enige optie blijven. Ht is onze taak om als vakbonden ervoor te zorgen dat dit kan en dat de financiële consequenties niet te groot zijn. Het is belangrijk dat er een permanente en betere regeling komt.”

Dit is een bijdrage van de VCP. Kijk voor het volledige artikel op de website van de VCP.

 

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN