Tijdlijnziekte.nl geeft tips over verzuim

Tijdlijnziekte.nl geeft tips over verzuim

9 dec 2021, ziekte

Op Tijdlijnziekte.nl - een nieuwe tool van de ACP en enkele partners - vindt je stappen, tips en trucs rond (langdurig) ziekteverzuim. Want wat komt er allemaal op je af als je ziek bent en wat wordt er dan van jou en je leidinggevende verwacht? Ongeveer 50 procent van de juridische dossiers die de ACP behandelt raken aan verzuim en dit zijn vragen die vaak voorbijkomen. Daarom bieden we je een overzichtelijk stappenplan, een visuele tijdlijn.

Langdurig verzuim, bijvoorbeeld door ziekte, is al ingewikkeld en vervelend genoeg. Het is ook nog eens complex. Er gelden allerlei (wettelijke) regels, bijvoorbeeld vanuit de wet poortwachter. In deze wet staan de rechten en plichten omschreven van werknemers en werkgevers. Dit begint bij je eerste verzuimdag en loopt door tot 102 weken later. De ACP en medewerkers van het programma verzuim bij de politie hebben als doel met de ontwikkelde tijdslijn om meer duidelijkheid te geven over wat er wanneer van wie wordt verwacht.

Tijdlijnziekte.nl als steuntje in de rug

Daarmee biedt Tijdlijnziekte.nl politiemensen een steuntje in de rug. In een visuele tijdlijn zie je zelf, op tijd, de volgende stap die genomen moet worden. Ook geven we je tips en informatie over partijen waar je in een verzuimtraject mee te maken hebt en krijgt, zoals de bedrijfsarts. Zo kom je goed beslagen ten ijs.

Extra hulp nodig?

Tijdlijnziekte.nl staat niet op zichzelf. Binnen de politie zijn er verschillende plekken waar je terechtkunt voor informatie (denk aan de collega’s van HR en arbeidsdeskundigen of specialistische teams zoals Team VGW). Zoals gezegd bestaat 50 procent van de juridische dossiers bij de ACP uit verzuim- en ziektedossiers. Je kunt als ACP-lid altijd een beroep doen op onze hulp als je er zelf niet uitkomt en (juridische) ondersteuning nodig hebt.

Dit is de eerste versie van Tijdlijnziekte.nl. De komende maanden/jaren wordt deze uitgebreid en aangevuld. Met meer content en informatie, bijvoorbeeld over beroepsziekten, digitale nieuwsbrieven en voor ACP-leden de mogelijkheid om direct met je jurist contact op te nemen. Voor nu biedt Tijdlijnziekte.nl in ieder geval alvast een handig stappenplan bij (ziekte)verzuim met tips speciaal voor politiemensen.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN