Trots op de politie

Trots op de politie

3 feb 2021, blog

Kort na het instellen van de avondklok en de eerste rellen, lazen we volop over politici die trots zijn op de politie. Die politiemensen helden vinden en die het optreden van de politie prijzen.

Goed dat zij zich uitspreken voor de politie en goed om te zien dat zij de politie steunen. Het schuurt dat dezelfde politici deze waardering niet laten zien in een goede cao voor de politie. Want een goede cao had er al moeten zijn. Maar helaas wil de regering niet voldoen aan de looneis voor onze politiemensen.

Onze politiemensen, wie zijn dat nou? Dat zijn de mensen die thuis vaak een partner, vrienden of een gezin hebben. Dat zijn de mensen die een stapje naar voren zetten in plaats van terug. Dat zijn de mensen die bekogeld worden met stenen, messen, zwaar vuurwerk en andere spullen.

Dat zijn mensen die (terwijl er wordt opgetreden bij ongeregeldheden) er ook zijn op andere plekken in het land. Waar zij ook zorgen voor de veiligheid.  Politiemensen zijn naast de beroeps ook de vrijwillige politiemensen. Het zijn ook de mensen in de ondersteuning en in de top die het mogelijk maken dat politiemensen op straat het werk goed kunnen doen. Het zijn de mensen die in nijpende situaties, ter plekke, beslissingen moeten nemen.

Laten wij hopen dat deze politiemensen snel de waardering krijgen die ze verdienen. Laten wij hopen dat de minister-president snel tegemoet komt aan de eisen van de vakbonden- en de trots ook uit hun daden spreekt.

#Politieverdientbeter

Door: Jelmar van der Ploeg, GGP Eenheid Oost-Nederland, district Gelderland-Zuid

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN

Nieuw telefoonnummer

De ACP heeft een nieuw telefoonnummer.

We zijn bereikbaar op 085 066 4100