Verkiezingen Verantwoordingsorgaan ABP

Verkiezingen Verantwoordingsorgaan ABP

1 apr 2022, pensioen

Wist je al dat jij een stem hebt in jouw pensioen? In het Verantwoordingsorgaan van pensioenfonds ABP komen per 1 juli 2022 alle zetels vrij. Daarom zijn er deze maand verkiezingen. Vanaf 4 april kun jij je stem uitbrengen. Vanuit de ACP staan Jan Smit (voor de gepensioneerden) en Bessel van den Hazel (voor de werkenden) op de kandidatenlijsten. Stem op deze mannen!

Het Verantwoordingsorgaan van ABP adviseert het bestuur vooraf over beleid. Bijvoorbeeld over de hoogte van de pensioenpremie en indexaties, de regels voor beleggen en de manier van communiceren. Ook beoordeelt het Verantwoordingsorgaan jaarlijks achteraf of het bestuur goed gehandeld heeft. De 48 leden van het Verantwoordingsorgaan vertegenwoordigen de 2,9 miljoen werknemers, werkgevers en gepensioneerden van pensioenfonds ABP.

Het is belangrijk dat jij je vertegenwoordigd voelt in het Verantwoordingsorgaan. Ben je gepensioneerd? Stem dan op ACP-kandidaat Jan Smit. Ben je een actieve ABP-deelnemer (werkend)? Stem dan op ACP-kandidaat Bessel van den Hazel.

Houd abp.nl/verkiezingen in de gaten.

Even voorstellen

De ABP-verkiezingskandidaten vanuit de ACP zijn:

Bessel van den Hazel voor de groep werkenden

Ik wil de brug slaan tussen de abstracte systeemwereld van de cijfers, prognoses, statistieken en de leefwereld van de deelnemers ABP. Het gaat uiteindelijk om het bedrag dat maandelijks op je rekening wordt overgemaakt.’

Jan Smit voor de groep gepensioneerden

‘Het bewaken van de belangen van alle ABP-deelnemers zie ik als de grootste opdracht en uitdaging in de komende zittingsperiode. Mijn ervaring van de afgelopen jaren in het Verantwoordingsorgaan-ABP zet ik daar graag voor in.’

Stemmen

Stemmen kan van maandag 4 april tot en met zondag 24 april 2022. Dat kan eenvoudig online via het ABP.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN