Verzeker het inkomen van je partner met de ACP Rechtshulppolis

Verzeker het inkomen van je partner met de ACP Rechtshulppolis

11 nov 2020, rechtshulp privé

Met de ACP Rechtshulppolis ben je, naast de hulp bij werk en inkomen die het ACP-lidmaatschap al biedt, verzekerd voor hulp bij privézaken. Denk aan conflicten met je buren of de verhuurder of zaken rondom verkeer. Maar wist je dat je ook het werk en inkomen van je partner die niet bij de politie werkzaam is kunt meeverzekeren? Bij ontslag bijvoorbeeld kan de ACP Rechtshulppolis uitkomst bieden voor je partner. Voor Suzan was dat zo!

Het is 2019 en de arbeidsmarkt trekt weer wat aan. Suzan* is al een tijdje aan het solliciteren. En nu eindelijk met succes. Ze krijgt de kans om in een mooie en uitdagende functie te starten bij een bedrijf. Met veel enthousiasme gaat Suzan aan de slag. Ze doet haar best om zich alle informatie en processen eigen te maken. Na enkele maanden slaat bij Suzan de twijfel toe. Ze vindt haar nieuwe baan toch wat tegenvallen en kan niet heel goed overweg met haar leidinggevende. Maar zij zet moedig door. Het wordt alleen niet beter. Na verloop van tijd escaleert de situatie en volgt er ontslag op staande voet.

Onterecht

Suzan is verbluft over het ontslag, maar met name over de gang van zaken. De hele situatie brengt de nodige spanning en onrust met zich mee. Suzan had weliswaar conflicten met haar leidinggevende, maar ontslag op staande voet gaat naar haar mening wel heel ver. Vooral omdat dit ook gevolgen heeft voor haar recht op een uitkering. Suzan legt zich er niet bij neer. Ze wil niet meer bij het bedrijf werken, want de arbeidsrelatie is verstoord en ze ziet niet voor zich dat dit nog goedkomt. Maar ontslag op staande voet vindt ze onterecht.

Juridische hulp

Suzan is getrouwd met ACP-lid Willem. Hij heeft de ACP Rechtshulppolis met de partnermodule afgesloten. Hierdoor heeft Suzan in haar situatie recht op juridische hulp. Zij besluit daarom ARAG te bellen voor advies. Dat blijkt een verstandig besluit! Jurist Noud komt op voor haar belangen en vecht snel de ontslagreden aan. Noud eist namens Suzan een vergoeding omdat de werkgever de normale opzegtermijn niet nakomt, een transitievergoeding en een billijke vergoeding. Voor Suzan pakt het goed uit. De rechter stelt haar in het gelijk en wijst haar de financiële vergoedingen toe. Inmiddels heeft Suzan een andere baan waar zij het wel naar haar zin heeft.

* Alle namen in dit praktijkvoorbeeld zijn fictief. Elke gelijkenis met bestaande personen of bedrijven berust op toeval. Elke rechtszaak is anders. Aan de uitkomst van dit verhaal kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Polis afsluiten?

Wil je een ACP Rechtshulppolis afsluiten? Of via de partnermodule het inkomen van je partner meeverzekeren? Vul nu de formulieren in.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN