Wat wil jij weten over je pensioen?

Wat wil jij weten over je pensioen?

17 mei 2022, pensioen

Wandelen met Wendie

“Ik heb bij meerdere werkgevers gewerkt en ook bij verschillende pensioenuitvoerders pensioen opgebouwd. Maar hoe en wat, ik weet het niet. Ik heb ooit een klein pensioen in één keer laten uitkeren en wel eens een pensioen willen meenemen naar een nieuwe uitvoerder, maar hoe het precies zit? Geen idee”, zegt en vraagt lid Sandra (50) zich af. Bondscollega Wendie van der Schuur loopt een aantal vragen met haar door.

Ik wil je aanraden eens in te loggen op mijnpensioenoverzicht.nl (MPO). MPO is een informatieve website die je een overzicht geeft van en inzicht in je pensioen. Je vindt op MPO persoonlijke informatie over al jouw opgebouwde pensioen en het pensioen dat je nog verwacht op te bouwen via pensioenuitvoerders. Ook zie je jouw AOW hier terug.

De website MPO wordt beheerd door de Stichting Pensioenregister (SPR). Deze onafhankelijke stichting heeft als wettelijke taak om de burger inzicht te geven in en overzicht te geven van zijn of haar pensioen. Er zijn dus geen commerciële belangen gemoeid bij deze website.

“Daarnaast ontvang ik weinig begrijpelijke pensioeninformatie. Als ik iets wil weten over mijn pensioen, waar moet ik dan zijn?” 

Goed om je te bedenken wat je wil weten. Vaak zijn pensioenuitvoerders al heel compleet in de informatie die zij geven. Op de website van het ABP (pensioenuitvoerder voor onder andere politiepersoneel) vind je heel veel informatie. Maar wat wil je weten? Wil je algemene informatie over je pensioenregeling of juist financiële informatie over jouw persoonlijke situatie? Zo staat op www.abp.nl bijvoorbeeld wat je moet doen als je situatie verandert. Dus ga je trouwen of deeltijd werken, hier wordt uitgelegd wat dit voor invloed heeft op je pensioen.

Voor persoonlijke financiële informatie zul je moeten inloggen op je persoonlijke pensioenpagina, MijnABP.nl. Inloggen doe je veilig met je DigiD. Hier vind je onder andere de hoogte van je pensioen. Ook kun je via MijnABP inzicht krijgen in of je genoeg inkomen hebt als je met pensioen gaat.

Naast dat je veel informatie online kunt vinden, kun je ook telefonisch contact met het ABP opnemen. Ook is er een ABP pensioenspreekuur. Je kunt je daarvoor gemakkelijk inschrijven via onze website. Daarnaast zijn er meer dan 100 pensioenambassadeurs die je kunnen helpen met meer inzicht in je pensioensituatie. Met hen kun je een afspraak maken via het korpsnet.

“En wat kunnen jullie als bond voor mij doen?”

Als vakbond informeren wij jou over de bestaande pensioenregeling en de nieuwe regeling die medio 2026 ingaat. Wij zijn heel erg benieuwd wat voor vragen er leven bij onze leden en hoe we hiermee kunnen helpen. Heb jij een vraag? Stuur deze dan via de e-mail door naar ledencontact@acp.nl. Ik zal dan mijn uiterste best doen om je vraag te beantwoorden.

Groet,
Wendie

Wendie van der Schuur (38) is moeder van drie meisjes en sinds maart 2022 bondscollega. Gespecialiseerd in pensioenen met de missie om pensioen dichterbij de mens te brengen. En met een passie voor wandelen.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN