14 jan 2021, Diensten
Bekijk de toekomst vanuit een ander perspectief
Hoe kan innovatie het politievak helpen en de werkdruk verminderen? Tijdens de Week van de Toekomst (18 – 21 januari) gaat de ACP met collega’s dieper in op deze vraag. Gedurende vier dagen staat iedere dag een ander onderwerp centraal: drones, nieuwe verhoortechnieken, augmented reality en social media. Nog maar vier dagen te gaan en dan begint dit online evenement voor politiemensen. Meld je aan nu het nog kan!
De Week van de Toekomst gaat in op een aantal innovatieve ontwikkelingen binnen het politievak. De onderwerpen die volgende week aan bod komen zijn:
Maandag 18 januari: Politiedrones (door projectorganisatie drones voor politiedoeleinden)
Het inzetten van drones bij politiewerk is al ver in ontwikkeling. De projectorganisatie van drones van de Nationale Politie is hier dagelijks mee bezig. Steeds vaker worden deze vliegende robots ingezet bij politiewerk. Bijvoorbeeld bij verkeersongevallen, het zoeken naar inbrekerswerktuigen en het opsporen van hennepkwekerijen en vermiste mensen. Ben je nieuwsgierig naar hoe drones jou helpen bij jouw werk? Tjeerd Tiedemann van de projectgroep Drones vertelt je er alles over op maandag 18 januari van 13.30 – 14.30 uur. Meld je snel aan.
Dinsdag 19 januari: Nieuwe verhoortechnieken (Martijn van Beek)
Bij nieuwe verhoortechnieken denk je waarschijnlijk aan technieken zoals leugendetectors en computers die kijken of je de waarheid spreekt. Maar daar gaat het niet alleen om. Sterker nog, verhoren is echt mensenwerk. Welke vraag stel je? Wanneer stel je die en wat is de beste manier? Hoe ga je om met een verdachte of een slachtoffer? En hoe verhoor je als er meteen een advocaat bij het verhoor aanwezig is? Martijn van Beek vertelt je alle do’s en don’ts op dinsdag 19 januari van 13.30 – 14.30 uur. Wil jij steviger in je schoenen staan tijdens een verhoor? Meld je aan voor dit webinar. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.
Augmented Reality (Nanco Oudejans en Danny Timmermans)
Woensdag 20 januari duiken we in de wereld van Augmented Reality. Technologie waarbij informatie wordt toegevoegd aan de werkelijkheid. Bijvoorbeeld via een VR-bril waarmee je kunt zien hoe een plaats delict eruit zag. Of waarmee je route-informatie doorkrijgt. Danny Timmermans van het Innovatie lab (Ilab) en Nanco Oudejans uit de eenheid Oost-Nederland laten zien hoe je de echte wereld verbindt met de digitale wereld. Daarbij kijken ze vooral naar de ervaringen van agenten met een virtual reality bril. Leidt het af of helpt het juist om meer informatie te vergaren? Tijdens dit webinar testen wij de bril en kun je meepraten over hoe Augmented Reality van toegevoegde waarde kan zijn voor jouw werk. Meld je snel aan en zorg dat je erbij bent op woensdag 20 januari van 13.30 – 14.30 uur.
Sociale media (Emile Vermeulen)
Social media. Het is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Ook politiecollega’s gebruiken dit steeds vaker in hun werk. Zo heeft een toenemend aantal collega’s bijvoorbeeld een eigen Instagram account. En wie gebruikt er nou geen Whatsapp? Social media biedt een mooie kans om op een laagdrempelige manier met burgers in contact te komen. Maar het maakt je ook kwetsbaar. Want hoe zorg je ervoor dat privé en zakelijk gescheiden blijft? Hoe ga jij om met de valkuilen? En hoe weet een burger zeker dat er veilig wordt omgegaan met zijn/haar informatie? Daarom bestaat er sinds kort een protocol over sociale media waar elke agent en eenheid aan moet voldoen. Emile Vermeulen, sociale media expert bij de politie, geeft uitleg. Ook laat hij zien hoe sociale media de werkdruk kan verminderen door het inrichten van digitale wijkagenten, opsporingsberichten en buurtonderzoeken. Interesse? Meld je aan voor het webinar op donderdag 21 januari van 13.30 – 14.30 uur.
Inschrijving
Ben jij enthousiast geworden over een van deze onderwerpen en wil jij deelnemen aan de Week van de Toekomst? Meld je aan voor een of meerdere webinars. Maar wacht niet te lang, want bij iedere webinar geldt een maximaal aantal deelnemers. Bijeenkomsten – ACP
Politiewerk en corona: bespreek ongemak met leidinggevende
Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen afgekondigd om het coronavirus in te dammen. De politieorganisatie vertaalt deze maatregelen naar het korps in nauw overleg met het RIVM. Waar kun jij terecht met vragen over je persoonlijke situatie en rechtspositie? Meest actuele versie van dit bericht: 19 maart 2020 Het kabinet en de korpsleiding
13 mrtGevolgen corona voor ACP bijeenkomsten, bezoeken, acties en juridische dossiers
Als vereniging van en voor Nederlandse politiemensen en BOA’s organiseert de ACP regelmatig bijeenkomsten en trainingen. Ook kunnen leden bij ons terecht met vragen over rechtspositie en arbeidsvoorwaarden. De door het kabinet aangekondigde maatregelen raken ook onze rol als belangenbehartiger. Hieronder een actueel overzicht.
13 mrtRegie over je loopbaan, hoe doe je dat?
De ACP organiseerde samen met de projectleider communicatie EVC en haar twee partners op het gebied van loopbaancoaching op woensdag 24 april een bijeenkomst. Vraag die centraal stond: hoe neem je regie over je loopbaan? De bijeenkomst bestond uit twee delen: informatie ontvangen, maar ook ruimte om met de verschillende experts in gesprek te gaan
26 aprACP vernieuwt Handleiding Nabestaanden
Politievakbond ACP heeft haar ‘Handleiding Nabestaanden’ geactualiseerd. De Handleiding Nabestaanden is een naslagwerk in geval van overlijden. Door veranderingen op het gebied van wet- en regelgeving is het noodzakelijk de handleiding te blijven updaten. De papieren versie van de handleiding wordt al enige tijd niet meer naar leden gestuurd. Daarvoor in de plaats stelt de
15 mei