Wil je LFU voor je overwerk?

Wil je LFU voor je overwerk?

22 nov 2019, lfu

Vanaf 1 januari 2020 kunnen collega’s LFU (levensfase-uren) krijgen voor hun overwerk. Wil je daar meteen al gebruik van maken met je resterende overuren en toeslaguren? Geef dit vóór 29 november 2019 aan met behulp van een intranetformulier, vindbaar via het tabblad Personeel op intranet.

Als je niets wil veranderen aan de manier waarop jouw overuren vergoed worden (dus in tijd of in geld), hoef je niets te doen. De standaardcompensatie blijft overwerkuren in tijd (verlof) en de vergoeding van overwerktoeslagen in geld (uitbetaling).

Maak je de keuze om overwerkuren en overwerktoeslag in tijd te laten vergoeden, dan wordt dit (na fiattering) toegevoegd aan je LFU-saldokaart. In samenspraak met je leidinggevende kun je de opgespaarde LFU opnemen wanneer dat voor jou handig is. Bij een keuze voor uitbetaling in tijd geldt dus niet meer dat niet-ingeplande overuren na drie perioden automatisch worden uitbetaald.

Levensfase-uren zijn verlofuren die je ieder kalenderjaar kunt opnemen voor bijvoorbeeld vakantie, studie of sparen voor extra verlof voorafgaand aan je pensioen. De ACP pleit al langer voor de mogelijkheid om overuren in LFU te vergoeden, omdat je deze uren veel flexibeler kunt opnemen en er zo meer balans komt tussen werk en privé.

Wel of geen LFU?

Hoe wijzig je dit?

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN