World Police & Fire Games volgend jaar in Rotterdam

World Police & Fire Games volgend jaar in Rotterdam

11 mrt 2020, vereniging

Het grootste sportevenement ter wereld voor hulpverleners, de World Police & Fire Games (WPFG), worden in 2021 voor het eerst in de geschiedenis in Nederland georganiseerd. Rotterdam heeft de eer om dit evenement te ‘hosten’. Vorig jaar wist het Nederlandse team met onder andere 20 politiemensen 48 medailles binnen te slepen. De ACP wenst de organisatoren en sportievelingen die trainen voor deelname aan de WPFG heel veel succes.

De organisatie achter de WPFG - 35 jaar geleden ontstaan in de Verenigde Staten - wil de onderlinge contacten tussen politie, brandweer, douane en dienst justitiële inrichtingen wereldwijd bevorderen. Naast het bieden van de mogelijkheid voor deelnemers om elkaar buiten het werk om, in andere dan de (vaak zware) dagelijkse omstandigheden, te ontmoeten heeft de WPFG nog een andere belangrijke doelstelling: het verhogen van respect en waardering richting hulpverleners. Zo wordt het evenement ook aangegrepen om de verhalen van deze collega’s breed te verspreiden en hen te bedanken voor hun inzet voor de maatschappij.

63 sporten

Tijdens de WPFG in Rotterdam worden ongeveer 63 sporten georganiseerd op ruim 30 locaties, waarvan Rotterdam Ahoy de grootste is. Het sportaanbod is zeer divers, van rugby tot tafeltennis en van kitesurfen tot diverse schietonderdelen. Er zijn geen kwalificatie-eisen voor deelname, behalve dat je werkt bij een van de diensten: politie, brandweer, douane en justitiële diensten. De openingsceremonie op 30 juli 2021 in De Kuip belooft een feest te worden waarin de sporters centraal staan. Tijdens de sluitingsceremonie op 8 augustus 2021 in Rotterdam Ahoy worden de spelen gevierd en de vlag overgedragen aan Winnipeg die de WPFG in 2023 organiseert.

Meer informatie

Wil je meer weten over de World Police & Fire Games? Check de website www.wpfgrotterdam2021.com of volg de WPFG op Facebook.com/WorldPoliceFireGamesRotterdam of Twitter.com/WPFGRtd

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN