Den Helder-Maastrichtloop 2022

Sponsorverhaal

Gezonde concurrentiestrijd voor het goede doel

Politievakbond ACP sponsort verschillende activiteiten, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat, zoals een sponsorloop. Martijn Veenstra, senior bij Gebiedsgebonden politiewerk (GGP), is één van de deelnemers aan zo'n gesponsorde run. Een sportieveling met het hart op de juiste plek. Hij vertelt over zijn ervaringen met een sponsorloop, als deelnemer namens politievakbond ACP.

Ons dichtbevolkte landje kent vele hardlopers. Het is daarom geen wonder dat een hardloopevenement of run behoorlijk wat deelnemers aantrekt. Door het coronavirus hebben veel organisatoren het startsein hiervoor lange tijd moeten uitstellen. Renners zijn daarom extra enthousiast nu ze dit jaar weer met verschillende runs kunnen meedoen. En als dat voor een goed doel is, wordt de animo nog groter. Ook bij Martijn wakkert dit veel enthousiasme aan.

Gezonde concurrentiestrijd

Martijn mist de runs tijdens de verschillende corona-lockdowns. Tot hij te horen krijgt dat de Den Helder-Maastrichtloop editie 2022 doorgaat. Een estafetteloop van maar liefst 438 kilometer, waarvan de opbrengst gaat naar een drietal goede doelen: KiKa, Villa Joep en Villa Expert Care. Samen met zijn collega's stelt Martijn twee teams op: team Amsterdam-Oost – met Ronald van Waaijen, Lennaert Brouwer en Martijn zelf – en team Amsterdam-Zuid-Buitenveldert – met Rein van de Peil, Robin Baas en Mark van der Veen. "Samen strijden voor één doel, maar wel met een gezonde concurrentiestrijd tussen beide teams," vertelt Martijn.

Alles voor het goede doel

Het belangrijkste voor de twee teams is donaties ophalen. Hiervoor werken zij intensief samen. Martijn: "We willen aan het einde van de streep een zo hoog mogelijk donatiebedrag overhandigen." De teams overleggen hoe ze meer geld kunnen ophalen. Rein stelt voor een '24 uursrun' te organiseren in het Olympisch Stadion Amsterdam. Naast hun deelname aan de Den Helder-Maastrichtloop. Op 7 april om twee uur 's middags klinkt het startschot. Non-stop lopen renners over de sintelbaan van het Olympisch Stadion. Een lange en zware ervaring. Gelukkig worden ze aangespoord door muziek en dans langs de baan. Vierentwintig uur later haalt de laatste renner de finish. Martijn is trots op het resultaat. "De weergoden waren ons niet heel goed gezind. En het was de eerste keer dat we zoiets organiseerden. Desondanks werd het een groot succes. Dit smaakt zeker naar meer in 2023!"

Leukste run van Nederland

Martijn en zijn collega's gunnen zich hierna geen tijd om bij te komen. De 24 uursrun vormt een mooie aanloop naar de leukste run van Nederland: de Den Helder-Maastrichtloop. "We willen het nog beter wegzetten dan de vorige edities," zegt Martijn overtuigend. "Daarnaast is de korpsleiding van Amsterdam erg enthousiast over onze deelname. Vooral omdat meerdere wijkteams van Amsterdam deelnemen aan de run. Deze estafetteloop zorgt voor verbinding tussen de teams."

Van start tot finish

Na maanden van voorbereiding is het dan zo ver. Het is zaterdag 21 mei en prachtig hardloopweer als beide teams van start gaan. De sfeer zit er goed in. Een van de hoogtepunten is de massasprint: de lopers komen bijeen en sprinten om de beurt tot ze niet meer kunnen, en worden dan afgelost. "Sprintend de Cauberg op is best pittig," legt Martijn uit."Maar wát een energie kregen we er weer van! Mensen die eigenlijk niet meer konden, kregen spontaan weer de kracht om te sprinten." Hij denkt weer aan de doelgroep van de goede doelen. "De run is af en toe zwaar. Maar dat is niets vergeleken met wat de kids doormaken, die lijden aan een verschrikkelijke ziekte." Aangezet door deze gedachte en hun enorme doorzettingsvermogen, halen beide teams de finish op zondag 22 mei. Team Amsterdam-Zuid-Buitenveldert komt binnen in een tijd van 30 uur, 49 minuten en 58 seconden. Team Amsterdam-Oost gaat over de finish in een recordtijd van 28 uur, 44 minuten en 25 seconden. "Maar ons enige en echte doel was om een mooi sponsorbedrag bij elkaar te rennen. En dat is gelukt. Een totaal bedrag van 14.500 euro! Een bedrag waar we met zijn allen echt trots op zijn."

Belangrijke schakels

"Iedereen is een belangrijke schakel in het team bij zo'n hardloopevenement. Van de verzorger tot aan de renner. Voor de renners, chauffeurs en navigators was er drinken, eten en zelfs een massage geregeld," vertelt Martijn. "Voor de ondersteuning was het een extra uitdaging, dat de twee teams andere tijden en snelheden liepen." De run staat en valt met hulp van sponsoren. Martijn: "Deelname aan de run kost nu eenmaal geld. Daar ontkom je niet aan. Maar we wilden bij de finish een zo groot mogelijk bedrag aan de goede doelen geven. Naast het realiseren van een mooie CAO, streed de ACP met deze run mee voor KiKa en Villa Joep, organisaties die zich inzetten tegen kinderkanker, en Villa Expert Care. Villa Expert Care biedt 24 uurszorg aan chronisch of ernstig zieke kinderen. Zonder de ACP konden we dit echt niet waarmaken. Namens team Amsterdam-Zuid-Buitenveldert en Amsterdam-Oost onze grootste dank! We dagen collega’s uit om in 2023 mee te doen met dit mooiste hardloopevenement!"

Zet jij je ook in voor een goed doel?

Mooi dat je dat doet! De ACP vindt het belangrijk haar leden te steunen in hun activiteiten. Daarom bieden we jou de mogelijkheid een sponsorverzoek in te dienen. Hoe? Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.acp.nl/sponsoring.

 

> Terug naar Sponsoring

Demonstratie

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN