Sponsoring Roparun

Sponsorverhaal

Met een lach en een traan de Roparun trotseren.

‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Onder dit motto van de Roparun heeft het Team 170 Politie Midden Nederland - gesponsord door de ACP - tijdens Pinksteren weer een sportieve prestatie geleverd om geld op te halen voor de strijd tegen kanker. Wat drijft deze mensen?

“Het team 170 van de Politie Midden Nederland is ooit begonnen vanuit het politiebureau in Zeist. Ik werkte daar en zag hen bezig. Samen een sportieve prestatie neerzetten voor een heel goed doel, dat sprak mij meteen aan”, aldus teamleidster Astrid. “Vanaf 2012 mocht ik mee, eerst als fietser en navigator en sinds vorig jaar als teamcaptain.”

Warm hart toedragen

Sponsoring Roparun

Teamlid Angelique: “Een lach en een traan gaan samen tijdens deze dagen. Mensen die de Roparun een warm hart toedragen, midden in de nacht langs de kant van de weg staan om ons toe te juichen, muziek maken, een stukje mee rennen. Daarom ga je door en bereik je die finish in Rotterdam. Iedereen zet zich in op zijn eigen manier, met zijn eigen gedachten en motivatie. Een bucketlistvinkje voor de een, ‘once in a lifetime event’ voor de ander en voor sommigen een levenslange goede verslaving.” Teamlid Danny kan het afvinken op zijn bucketlist: “Ik werd gevraagd mee te doen aan de Henstafette in januari. Ik deed dit onder andere voor August, een collega-hondengeleider. Hij heeft kanker en kan niet meer beter worden. Toen ik hoorde dat het team nog een loper voor de Roparun zocht, heb ik me opgegeven.”

“Ik ben gestalkt door Angelique om mee te doen. Om daar vanaf te zijn, heb ik ja gezegd”, zegt teamlid Hans lachend. “Maar zonder gekheid, na mijn toezegging hoorde ik dat mijn buurman kanker heeft. Hij zit in het laatste stadium. Dan maak je het van dichtbij mee en zie je wat deze ziekte aanricht. Ik loop mede voor hem.” Teamlid Arjen: “Na mijn triatlonavontuur leek mij de Roparun een mooie uitdaging. Tien jaar terug overleed mijn vader aan kanker. Dat is mijn connectie met deze vreselijke ziekte.”

Meerdere gezichten

Teamlid Lyanne: “Ik wilde in eerste instantie deel uitmaken van het Roparunteam, omdat ik de saamhorigheid binnen het team zag. Vorig jaar kwam deze kans. Zoals voor velen had de ziekte voor mij ook meerdere gezichten in familie, vrienden en collega’s. Het kwam wel heel dichtbij toen mijn man vorig jaar darmkanker bleek te hebben. Dan zit je er ineens middenin. Hij heeft geluk gehad en is operatief genezen, zoals men dat noemt. Redenen genoeg om ook dit jaar weer te hebben meegedaan. Iedereen die ons heeft gesteund, dank daarvoor!”

Zet jij je ook in voor een goed doel?

Mooi dat je dat doet! De ACP vindt het belangrijk haar leden te steunen in hun activiteiten. Daarom bieden we jou de mogelijkheid een sponsorverzoek in te dienen. Hoe? Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.acp.nl/sponsoring.

 

> Terug naar Sponsoring

Demonstratie

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN