Jouw veiligheid is mijn werk. Wat is jou dat waard?

Onze politiemensen zijn er voor jouw veiligheid
Ze zijn waakzaam en dienstbaar. Redden levens en helpen. Treden op tegen geweld. Brengen slecht nieuws, sporen verdachten op. Reanimeren en bekeuren. Luisteren en handelen. Spreken aan op gedrag en komen op voor slachtoffers. Als het gevaarlijk wordt, stappen politiemensen naar voren als anderen een stap terugzetten. Zij hebben een hart voor hun vak en werken voor onze veiligheid. Zichtbaar op straat of achter de schermen. Dat zijn onze politiemensen en daar zijn wij trots op.

Steun!
Steun jij deze boodschap? Klik hieronder en steun onze politie! Laat een persoonlijk bericht achter. Wij zorgen dat dit met onze leden wordt gedeeld en publiceren een selectie van de reacties op onze website.

YouTube-video

Youtube-video's

Reacties

Een greep uit de paar honderd steunbetuigingen. Met regelmaat publiceren wij nieuwe reacties!

 • Naar aanleiding van de recentelijke kritiek en rechtsvervolging: ik zie het heel simpel. Iemand die de normen van de maatschappij respecteert en zich 'normaal' gedraagt (bijvoorbeeld geen strafbare feiten pleegt, geen asociaal gedrag vertoont, het gezag respecteert - waarbij er nog steeds ruimte is om voor zichzelf op te komen - ) zal nooit in de situaties terechtkomen die nu aan de orde zijn.

  Ik vind autoriteit eerlijk gezegd ook lastig om mee om te gaan, maar aan de andere kant:om de veiligheid in onze maatschappij te kunnen waarborgen zijn regels en gezag nu eenmaal nodig. De mensen die dat uit moeten dragen moeten daarbij ook de nodige tools en vrijheid van handelen hebben. Ik vind het vaak tenenkrommend als ik zie hoeveel politiemensen, ME, etcetera moeten tolereren voordat ze in (mogen) grijpen!

  Ik voel me ook onpasselijk worden als ik in de rechterlijke uitspraak hoor dat bij een aanhouding een schot op een vluchtauto op ramkoers in de luttele seconden die het hele gebeuren duurt niet 'boven de gordel' had mogen worden geschoten! Hoe moet je anders iemand in een auto tot stoppen dwingen? De ruiten zijn ook vanwege het schrikeffect (de knal, het glas, het zicht) hét doel bij uitstek. Wat wil zo'n rechter, het eerst in een praatgroep gooien? Te gek voor woorden. Dit tuig -een normaal burger verzet zich niet tegen aanhouding en rijdt zeker niet op politie(auto's) in- mag wat mij betreft gewoon met alle middelen worden gestopt. Misschien helpt het wel een stukje gezag te herstellen: het spreekt zich snel genoeg rond, als blijkt dat er met de politie niet valt te sollen.

  Tegelijkertijd moet verharding worden vermeden; dat werkt averechts. Maar in plaats van ze voor de rechter te slepen zouden wij als maatschappij moeten zorgen voor een betrouwbaar, transparant en veilig werkklimaat voor ons 'servicepersoneel' (zo mag je ze noemen, van agent tot ambulancepersoneel). En natuurlijk moeten zij goed gecontroleerd (gezien hun verantwoordelijkheid, macht en publieke functie) en disciplinair aangepakt worden als dat nodig is. De laatste voorstellen daaromtrent klinken mij als muziek in de oren.

  Ik wens jullie allemaal veel sterkte, en de politiek en rechterlijke macht veel wijsheid, bij het vinden van een nieuwe route die beter recht doet aan het doel van gezagshandhaving en een beter werkbare situatie met breder maatschappelijk draagvlak oplevert.
 • "Wat vind ik het jammer dat ik op social media zoveel ondoordachte, negatieve reacties lees op jullie werk. Omdat zoveel mensen blijkbaar een slecht en onwerkelijk beeld hebben van jullie zware taak en integriteit (en deze mensen niet schromen deze mening te pas en te onpas te etaleren), hier mijn tegengeluid: Dank alle politiemensen, dank dat jullie je werk goed en trouw doen. Dank dat jullie dat voor anderen doen! Dank dat jullie daar je levenswerk van maken!"
 • "Heel veel respect voor jullie werk. Werk regelmatig samen met een paar van jullie collega's. Jullie nabijheid voelt als steun in dreigende situaties. Het is fijn om samen goed te kunnen overleggen, ook over zorg-zaken. Bedankt dat jullie er zijn!"
 • "Zij zijn degene die ervoor zorgen dat ik 's nachts rustig kan slapen en overdag veilig over straat kan, maar zij zijn ook gene die altijd klaar staan voor een vraag of een helpende hand. Daar ben ik hen dankbaar voor."
 • "Ik wil, met name in deze tijd, de politie een hart onder de riem steken. Ik heb zo veel respect voor deze mensen. Mijn moeder werkt zelf bij de politie en ik merk dat ze het moeilijk heeft want ook mensen die bij de politie werken zijn bang voor wat er in de wereld gaande is op het moment. Ze zijn (en voelen zich) ook erg kwetsbaar, maar ondanks alles blijven ze trouw hun werk doen. Waarom? omdat we niet zonder ze kunnen! En daarom: PETJE AF voor jullie."
 • "Nu we zelf met de politie te maken hebben gehad weet je nu wat ze voor je betekenen. Bedankt voor de hulp!"
 • “Als slachtoffer van een gewapende overval heb ik het politiewerk (helaas) van nabij meegemaakt. Ik kan maar een ding zeggen: RESPECT”
 • "Politiemensen staan dag en nacht klaar voor ons. Wat en hoe ze het ook doen, ze doen het nooit voor iedereen goed. Ze verdienen goede arbeidsvoorwaarden voor hun zware werk"
 • “Ik ben blij dat er nog steeds zoveel geweldig gemotiveerde agenten op straat lopen. Ze zouden alleen minder papierwerk moeten doen zodat ze meer nog meer zichtbaar op straat aanwezig kunnen zijn. Maar ze zijn mijn helden. Staan altijd en overal klaar zodat wij veilig kunnen leven in ons landje. Daar mag best een goed salaris tegenover staan.”
 • "Mijn respect voor alle executieve politiemensen en AT personeel die zich inzetten voor ieders veiligheid en/of die hierin een ondersteunende en faciliterende taak hebben!!"
 • "We doen goed werk en ben blij, dat ik daar onderdeel van mag uitmaken!" 
 • "Politiemensen doen gevaarlijk en lastig werk om onze maatschappij beheersbaar te houden. Dat verdient een goed salaris." 
 • "Onze politie verdient toch echt een goede boterham voor al het werk wat ze voor ons verrichten. Scheep deze mensen niet af met een fooi."

Ingezonden brief

Politieagent Rob van Schaik uit Apeldoorn schreef eerder treffend over de realiteit van het politiewerk.

"Politiemensen … Ze wandelen ’s nachts in het uitgaansgebied waar uw zoon of dochter de kroeg uit wankelt. Ze halen vechtersbazen uit elkaar en houden steevast de verkeerde aan. Op zon- en feestdagen mogen ze hun uniform aantrekken. Over een veiligheidsvest. Dragen altijd een koppel met een flinke lading gereedschap en een pistool in een holster. Bij 'belangrijke' wedstrijden of indrukwekkende manifestaties komen ze opdraven. Weekend of niet. (...)

Lees verder