ACP | Politievakbond ACP

Terug van vakantie of toe aan vakantie?

Door: Jos Pietersen

Van jullie weet ik het niet maar ik was aan vakantie toe. Ik vraag me wel eens als of ik de enige ben: ‘Uitgeput’ na het worstelen met een paarse krokodil? De zojuist gehouden ledenenquête geeft aan van niet.

Ik wil geen enkele collega persoonlijk afvallen. Iedereen doet zijn best. Maar we hebben het als organisatie gewoon slecht geregeld. Je wordt er soms moedeloos van.

Sinds 1 juli 2016 heb ik een nieuwe functie. Als HPK-er ben ik geplaatst in het kader van de personele reorganisatie. Niet op de functie die ik gevraagd had, maar toch. Ik heb het ‘geluk’ dat ik gebruik mag gaan maken van een tablet zodat ik op verschillende plaatsen kan beschikken over alle informatie die ik nodig heb in die functie. Die tablet hoort bij die functie. Nu worden er geen nieuwe tablets meer uitgegeven vanwege de belabberde financiële toestand in het korps. Dat is een feit en daar hebben we het allemaal jammer genoeg maar mee te doen, ook ik. Gelukkig wilde mijn voorganger, ook ‘slachtoffer’ van de personele reorganisatie, zijn tablet aan mij afstaan. Direct natuurlijk alle persoonlijke instellingen gewist, bij informatiemanagement (IM) aangegeven dat ik de tablet had overgenomen, en werkgebonden applicaties gaan installeren. Dat was te kort door de bocht. De installatie van een van die applicaties bleek niet mogelijk omdat ik geen tablet had, aldus IM. Ik mocht ook niet zomaar de tablet overnemen. Daar waren regels voor. Ik zal jullie het vervolg besparen. Inmiddels 28 mailtjes, 5 telefoontjes en een interventie van mijn teamchef verder maar….. jullie raden het al, de ondersteuning geeft niet toe. Ik word niet geholpen. Er moet nu opdracht komen van of namens de eenheidsleiding (!)

Ik nam me voor om dat te regelen na mijn vakantie. Eerst even bijkomen van deze paarse krokodil. Ik besef dat ik zonder ondersteuning niet kan werken. Maar het lijkt er nu op dat dat mèt de ondersteuning ook niet lukt. Herkenbaar? Een inmiddels retorische vraag, is mij gebleken.

Veel plezier allemaal, of je nu terugkomt van een welverdiende vakantie of nog op die welverdiende vakantie gaat. Blijven lachen en vooral ook vriendelijk blijven naar de collega’s van de ondersteuning. Ook zij zitten gevangen in een net dat de nationale politie heet en paarse krokodillen niet laat ontsnappen. Oh ja, ik ben inmiddels terug van vakantie: het is geregeld middels een interventie op hoog niveau.

Terug naar overzicht

De ACP biedt leden juridische hulp zodat je bij problemen over werk en inkomen verzekerd bent van rechtshulp. Je kunt ook gebruikmaken van de uitgebreide dienstverlening en diverse ledenvoordelen


Ook reageren?

Log hieronder in met je e-mailadres of lidnummer en je wachtwoord. (Hulp bij inloggen)

  • Houd rekening met je voorbeeldfunctie: ook burgers lezen jouw reactie.
  • Behandel iedereen met respect.
  • Kwetsende of aanstootgevende reacties worden verwijderd.
  • Heb je vragen? Mail ons.

 

Wij maken gebruik van cookies om je een optimale gebruikerservaring aan te bieden. We maken gebruik van analytisch cookies om de website en dienstverlening te kunnen verbeteren en cookies van externe partijen. Lees voor meer informatie onze  privacy statement . Klik op de accepteer button om de cookies te accepteren.