agenten-pensioen

Loopbaanadvies 45-plus

Politiemedewerkers van 45 jaar of ouder konden zich tot 1 januari 2020 kosteloos opgeven voor loopbaanadvies. Van dat aanbod is veelvuldig gebruikgemaakt. Je kunt je niet meer opgeven voor het loopbaantraject dat mogelijk werd gemaakt dankzij de Tijdelijke Subsidieregeling 45-plussers, van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Waarom loopbaanadvies?

We moeten allemaal langer doorwerken. Hoe blijf je gezond en gelukkig? Door gebruik te maken van dit gratis aanbod kun je als politiecollega je loopbaan een kwalitatieve impuls geven. Samen met een loopbaanadviseur denk je na over de invulling van jouw carrière.

  • Welke kwaliteiten heb jij ontwikkeld?
  • Wat is jouw positie op de arbeidsmarkt?
  • Hoe wil je de komende jaren aan de slag?

Een loopbaanadviseur gaat met je in gesprek over de begeleiding die het beste bij je past.

   

Ervaringsverhalen

Ben vertelt over zijn loopbaanadvies:

“Ik ben heel gelukkig met mijn baan als centralist. Dacht dat loopbaanadvies niet aan mij besteed was, ik wil immers geen andere baan. Toch besloot ik gebruik te maken van het ontwikkeladvies voor 45-plussers. Ik wilde graag leren hoe de arbeidsmarkt er vandaag de dag uitziet en wat ik kan doen om succesvol mijn pensioen te halen binnen de politie. Ik werk al mijn hele werkzame leven bij de politie en vind het belangrijk om up-to-date te blijven, juist omdat ik graag bij deze werkgever wil blijven.

Met de loopbaanadviseur heb ik de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en binnen de politiesector doorgenomen. Het resultaat is de bevestiging voor mijzelf dat ik een baan heb die bij mij past. Ook heb ik nieuwe inzichten gekregen in de toekomst van de arbeidsmarkt. Ik zie het als een APK van mijn loopbaan. Dat kan ik iedereen aanraden!”

Marian over haar loopbaanadvies:

“Ik werk als wijkagent en weet dat ik dit niet tot aan mijn pensioen ga volhouden. Daarnaast zat ik niet op één lijn met mijn leidinggevende. Hierdoor had ik het niet naar mijn zin, terwijl ik mijn werk op zich best leuk vind. Ik besloot het traject rond loopbaanadvies 45+ te volgen en kreeg vier gratis loopbaangesprekken.

Ik heb deze gesprekken gebruikt om te bekijken hoe ik beter met mijn leidinggevende kan omgaan. Door bepaalde inzichten en praktische handvatten die mijn loopbaanadviseur mij gaf, kan ik nu beter met mijn leidinggevende omgaan.

Daarnaast heb ik enkele mogelijkheden verkend voor andere banen die ik wel tot aan mijn pensioen zou kunnen volhouden. Het is fijn om een plan B te hebben, voor het geval dat. Ook als je hier niet direct iets mee doet.”

Demonstratie

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN