mg_07112022_076

PTSS bij de politie

Wat kan de ACP doen voor politiecollega's met een posttraumatische stressstoornis?

Is de diagnose posttraumatische stressstoornis (PTSS) door een arts vastgesteld en is dit volgens jou het gevolg van de uitvoering van politiewerk? Dan is het van belang dat de werkgever vastlegt dat hij het daarmee eens is door jouw PTSS officieel te erkennen als een beroepsziekte. Die erkenning geeft je aanspraak op allerlei ondersteunende (financiële) voorzieningen die de bonden met de werkgever hebben afgesproken. Lees meer

Hulp bij PTSS

  • Sociaal loket
    Het Sociaal Loket is er voor medewerkers, oud-medewerkers en het thuisfront, voor vragen over zorg, welzijn, veiligheid en integriteit.  Als iemand een (hulp)vraag heeft en niet weet welke hulpaanbieder het beste past, dan kan het Sociaal Loket daarover adviseren en / of doorgeleiden naar een Bedrijfsmaatschappelijk werker of andere hulpaanbieder. Het Sociaal Loket is bereikbaar op het nummer: 088 - 161 1240

Hulp bij PTSS buiten de politie

  • PTSS Screener
    De PTSS Screener van Pronos (partner van de ACP) maakt het mogelijk een vroegtijdige diagnose te stellen over de eventuele aanwezigheid van PTSS. De screener werd ontwikkeld in samenwerking met Universiteit Twente. De ACP werkt er samen met Pronos aan om de screener af te stemmen op medewerkers bij de politie.
PTSS

Hulp van de ACP bij PTSS

Wat doet de ACP voor collega’s met PTSS? Leden met PTSS kunnen zich bij ons melden. Zij worden op vakkundige wijze door onze juristen bijgestaan. Denk daarbij aan hulp bij de erkenning van PTSS en gesprekken met de werkgever, immateriële schadevergoeding of begeleiding naar het UVW. De ACP geeft daarbij eerlijke en duidelijke adviezen, schat zo goed mogelijk in, begeleid waar nodig en is deskundig.

Heb je door je politiewerk PTSS opgelopen? En ben je ACP-lid? Dan ben je via de ACP verzekerd van deskundige rechtsbijstand. De ervaren juristen van de ACP staan voor je klaar.

Hulp nodig?

Nieuwsberichten en blogs over PTSS

Demonstratie

LID WORDEN VAN DE ACP?

Sluit je aan