ptss

PTSS

Wat kan de ACP doen voor collega's met een posttraumatisch stressstoornis?

Bij posttraumatische stressstoornis (PTSS) treden klachten op na het beleven van schokkende gebeurtenissen. Mensen met PTSS hebben onder meer last van telkens terugkerende gedachten aan en beelden van de ingrijpende gebeurtenis. Daarnaast treden slaap- en concentratieproblemen op. Het autonome zenuwstelsel bij mensen met PTSS reageert heftig op onverwachte maar ongevaarlijke indrukken, zoals harde geluiden. PTSS kan - wanneer het niet wordt behandeld - leiden tot depressies en blijvende arbeidsongeschiktheid. Lees meer

Zelfhulp bij PTSS

  • PTSS Screener
    De PTSS Screener van Pronos (partner van de ACP) maakt het mogelijk een vroegtijdige diagnose te stellen over de eventuele aanwezigheid van PTSS. De screener werd ontwikkeld in samenwerking met Universiteit Twente. De ACP werkt er samen met Pronos aan om de screener af te stemmen op medewerkers bij de politie.
  • De Basis - 24/7 Loket Politie
    Laagdrempelige plek voor hulpvragen of doorverwijzing, als onafhankelijk alternatief naast de bestaande interne loketten van de Nationale Politie. Zie De Basis - 24/7 Loket Politie.

Hulp van de ACP bij PTSS

Wat doet de ACP voor collega’s met PTSS? Leden met PTSS kunnen zich bij ons melden. Zij worden op vakkundige wijze door onze juristen bijgestaan. Denk daarbij aan hulp bij de erkenning van PTSS en gesprekken met de werkgever, immateriële schadevergoeding, of begeleiding naar het UVW. De ACP geeft daarbij eerlijke en duidelijke adviezen, schat zo goed mogelijk in, begeleid waar nodig en is deskundig.

Heb je door je politiewerk PTSS opgelopen? En ben je ACP-lid? Dan ben je via de ACP verzekerd van deskundige rechtsbijstand. De ervaren juristen van de ACP staan voor je klaar.

Hulp nodig?

Demonstratie

LID WORDEN VAN DE ACP?

Sluit je aan