Handen-ineen

Steun de politie

Jouw veiligheid is mijn werk. Wat is jou dat waard?

Steun de politie

Steek onze politiemensen een hart onder de riem. Vul het formulier onderaan deze pagina in en laat een persoonlijk bericht achter! Wij publiceren een selectie van de reacties op onze website.

Trots op onze politiemensen

Onze politiemensen zijn er voor jouw veiligheid. Ze zijn waakzaam en dienstbaar. Redden levens en helpen. Treden op tegen geweld. Brengen slecht nieuws, sporen verdachten op. Reanimeren en bekeuren. Luisteren en handelen. Spreken aan op gedrag en komen op voor slachtoffers. Als het gevaarlijk wordt, stappen politiemensen naar voren als anderen een stap terugzetten. Zij hebben een hart voor hun vak en werken voor onze veiligheid. Zichtbaar op straat of achter de schermen.

Dat zijn onze politiemensen en daar zijn wij trots op!

 

Een greep uit de honderden steunbetuigingen

"Ondanks alle bezuinigingen en allerlei protocollen doet de Politie voortreffelijk werk. Jullie verdienen 100 % backup van de politici, het OM en de leiding. Zíj ondergraven het gezag van de individuele politieman- en vrouw. Meer mankracht is nodig om zichtbaar op straat te zijn!"

"De wereld op zijn kop! Hulpverleners worden slachtoffers! Dit asociale tuig moet gestopt worden, dus weg met vuurwerk, pillen en overmatig alcoholmisbruik. Ook zonder die rommel kunnen er leuke feesten gevierd worden!"

"Beste hulpverleners, het is ongelofelijk dat jullie tijdens het uitoefenen van je werk worden beledigd, bedreigd of worden aangevallen. Veel mensen leven met jullie mee en maken zich zorgen over de mentaliteit die sterk verslechtert. Ik hoop dat ondanks de magere straffen die hiervoor worden opgelegd tegen de daders jullie de moed kunnen blijven vinden om door te gaan."

“Zij zijn degene die ervoor zorgen dat ik ‘s nachts rustig kan slapen en overdag veilig over straat kan, maar zij zijn ook gene die altijd klaar staan voor een vraag of een helpende hand. Daar ben ik hen dankbaar voor.”

“Ik wil, met name in deze tijd, de politie een hart onder de riem steken. Ik heb zo veel respect voor deze mensen. Mijn moeder werkt zelf bij de politie en ik merk dat ze het moeilijk heeft want ook mensen die bij de politie werken zijn bang voor wat er in de wereld gaande is op het moment. Ze zijn (en voelen zich) ook erg kwetsbaar, maar ondanks alles blijven ze trouw hun werk doen. Waarom? omdat we niet zonder ze kunnen! En daarom: PETJE AF voor jullie.”

"Nu we zelf met de politie te maken hebben gehad weet je nu wat ze voor je betekenen. Bedankt voor de hulp!”

"Als slachtoffer van een gewapende overval heb ik het politiewerk (helaas) van nabij meegemaakt. Ik kan maar een ding zeggen: RESPECT”

"Ik heb diep respect voor onze politiemensen op straat! Zij lopen voorop in de strijd tegen criminaliteit. Ik snap tegelijkertijd dat er controle moet zijn op het politieoptreden om misstanden te voorkomen. Maar ik vind dat onze politiemensen wel wat meer beschermd en gesteund mogen worden. Als je als burger zorgt dat je niet op de verkeerde plek (lees: onlusten op straat) blijft hangen of de politie provoceert, kan je ook niets gebeuren! Tja, als je dan wel provoceert kan je gepakt worden en kan het fout voor je uitpakken (denk aan de rechtszaak betreffende de nekklem)."

"Ik steun dan ook vanuit mijn hart de politie op straat en met name de 2 agenten die (in mijn optiek onterecht) veroordeeld zijn i.v.m. de nekklem van Mitch Henriques. Ik wens deze 2 mannen, maar ook hun collega’s sterkte. Ik ben trots op ze!!"

"Ik ben blij dat er nog steeds zoveel geweldig gemotiveerde agenten op straat lopen. Ze zouden alleen minder papierwerk moeten doen zodat ze meer nog meer zichtbaar op straat aanwezig kunnen zijn. Maar ze zijn mijn helden. Staan altijd en overal klaar zodat wij veilig kunnen leven in ons landje. Daar mag best een goed salaris tegenover staan.”

"Mijn respect voor alle executieve politiemensen en AT personeel die zich inzetten voor ieders veiligheid en/of die hierin een ondersteunende en faciliterende taak hebben!!”

"We doen goed werk en ben blij, dat ik daar onderdeel van mag uitmaken!”

“Heel veel respect voor jullie werk. Werk regelmatig samen met een paar van jullie collega’s. Jullie nabijheid voelt als steun in dreigende situaties. Het is fijn om samen goed te kunnen overleggen, ook over zorg-zaken. Bedankt dat jullie er zijn!”

 

"Door persoonlijke omstandigheden heb ik een periode intensief contact gehad met mijn wijkagent. Deze heeft mij geleerd om op een nuttige manier besteden van vrije tijd. De weg gewezen naar de gespecialiseerde instanties, welk mij nog verder hebben geholpen. Hij leerde mij ook twee dingen en ik citeer hem: 'Geen gezeik in mijn wijk en R.O.R. Rust Orde Regelmaat'. Resultaat: Ik ben volledig van de alcohol af, heb een vaste baan in de gemeente Rotterdam, ik sport onder medische begeleiding, opgeruimde woonomgeving en ik lach weer. Kortom, ik ben iedere diender dankbaar voor haar/zijn inzet in welke situatie dan ook. Die wijkagent van mij is inderdaad (zo hij het zelf weleens omschrijft) een wijkverpleegkundige met opsporingsbevoegdheid."

"Al die filmpjes en reacties daarop op sociale media veranderen mijn mening over de Nederlandse politie niet. Ik begrijp goed jullie frustratie, verdriet en boosheid over dat soort beeldvorming. Belangrijk is: het overgrote deel van de mensen hoor je niet, maar al die mensen zijn heel blij met jullie. Ik wil nu een keertje geen zwijgende meerderheid zijn, maar me uitspreken. Accounts op social media heb ik niet, maar ik vond deze website. Enorm veel dank voor jullie werk, dat jullie dag en nacht voor ons verrichten. Ik heb veel respect voor jullie en ben overtuigd van jullie goede bedoelingen, acties en resultaten, jullie trouw, transparantie en jullie wil tot zelfreflectie en leren van eventuele fouten. Hou vol en hou plezier in je werk!"

"Het is gewoon te zot voor woorden dat hulpverleners die zich inzetten voor mens en maatschappij het werk zo bemoeilijkt wordt. Waar zijn de normen en waarden gebleven? Wat rechtvaardigt dit gedrag van burgers. Ik heb voor deze mensen geen goed woord over. Knap dat hulpverleners/politiemensen hun werk blijven doen! Dikke pluim, petje af!"

"Zodra een agent de grens aangeeft, dan is dat voor onze veiligheid en luister je. Ik schaam me voor het feit dat in deze maatschappij agenten tijdens hun werk belaagd worden en achteraf negatief op (social) media belanden zonder volledig beeld van de gehele situatie. Hoop dat de politiek dit snel en onmiddellijk stopt. Discussie is geen optie. Blijf van onze politie af en geef ze ruimte om hun werk te kunnen doen."

"Ik herken me als onafhankelijke burger niet in de beeldvorming die op sociale media door sommige mensen wordt geschetst ten aanzien van het al dan niet goed functioneren van de politie. Ik vind het belangrijk om te laten weten hoe een groot deel van de redelijke en welwillende bevolking hier in staat.

Allereerst complimenten voor hoe jullie allen onder hoge druk en de spanning van de momenten als demonstraties altijd eerst in gesprek gaan alvorens op te treden als de grenzen worden overschreden. Ik zou willen dat ik altijd jullie geduld had. Jullie zijn vakmensen. Jullie staan altijd paraat en maken ons land veilig voor iedereen, bedankt daarvoor.

Voor de mensen die enkel hun eigen ongenoegen en kritiek willen uiten, heb ik een boodschap: als je met de politie in conflict raakt, heb je dit 99,9% van de tijd zelf gedaan door herhaaldelijk niet te luisteren of zaken te ondernemen die gewoon niet zijn toegestaan. Dit ligt niet aan de politie, maar aan je eigen woorden en daden!

Ik ben trots op hoe de politie in ons land functioneert. Altijd helpend, altijd luisterend, altijd de escalatie zien te vermijden, waar nodig meer toestaan vanuit de geest van vrijheid, maar uiteindelijk is er altijd een grens die je als inwoner van dit land hebt te respecteren. Ben je het ergens niet mee eens en wordt je weggestuurd, dan moet je op een andere manier (politiek, ander moment van demonstratie, stemmen bij verkiezingen) hier mee aan de slag.

De politie houdt zich staande te midden van dit alles en behartigt de belangen van het collectief. Het is een mooi beroep met moeilijke momenten waarop we het elkaar niet onnodig moeilijk moeten maken. Heb begrip voor elkaars positie en hou rekening met elkaar.
Voor de politiemensen op straat, aan de bureau's en op de leidinggevende plaatsen: hou vol, doe zo voort. Vraagt u waar nodig uw welwillende burgers om assistentie, er zijn genoeg mensen die met u schouder aan schouder staan!"

"Als moeder van een agent lig ik weleens wakker als ik hoor en zie hoe sommige mensen zich uiten over onze politie. Het respect is zover te zoeken. Ze worden bespuugd, beledigd, geslagen, ze doen het nooit goed! Totdat deze mensen ze nodig hebben.... want zelfs voor zulke lieden staan jullie toch klaar. Mijn respect hebben jullie voor eeuwig!"

"Als zus van een agent maak ik me zorgen om de haat die er nu is. Ik vind het geweldig dat jullie ondanks dit gewoon jullie werk blijven doen. En met zo veel liefde mensen helpen. Petje af, jullie zijn kanjers."

"Ik ben trots op de politie! Politiemensen moeten zich te allen tijde blijven realiseren dat 99 procent van de bevolking enorm blij is met ons politieapparaat. Laten we blij zijn dat ‘onze politie’ werkelijk dienstbaar is. Jullie mogen je nooit laten ontmoedigen door een kleine groep mensen die zich niet realiseren dat jullie naast politievrouw/-man gewoon ‘onze’ medeburgers zijn. Nederland is een schitterend en veilig land; mede dankzij de politie. Dank!"

"Het blauwe bloed vloeit rijkelijk bij ons in de familie: opa, papa, broer en mijn zoon die bezig is met zijn opleiding. Natuurlijk is daar die angst… zeker tegenwoordig met de agressie en het toenemend gebruik van messen en vuurwapens, maar wat ben ik trots om deelgenoot te zijn van het blauwe bloed! Niets dan respect voor jullie allemaal. Ik weet zeker dat paps vanaf boven met jullie meekijkt, zijn duim omhoog houdt en trots is en blijft op de politie!"

"Ik ben recent met prepensioen gegaan net voordat het coronavirus alles platlegde. Respect voor alle nu ploeterende collega’s die zeer hard blijven doorwerken ondanks tekort aan personeel (vergrijzing) en leegloop. Het politiewerk wordt er niet eenvoudiger op door te veel politietaken en corona-perikelen. Hart onder de riem voor alle collega’s. Zorg goed voor elkaar en kom veilig en gezond weer thuis."

"Ik heb groot respect voor politiemensen. Je moet het maar kunnen om te dealen met onder andere ernstige ongevallen, asociale mensen, zelfdodingen en gevaarlijke situaties. Chapeau! Ik sta achter de politie!"

'Al sinds ik klein ben heb ik geleerd dat de politie je beste vriend is. Dat heb ik altijd onthouden. Ik zwaai altijd even naar een politieauto of -motor om zo de agenten even te groeten en te laten zien dat niet iedereen een negatief beeld heeft van de politie. Mijn beeld van de politie is in elk geval meer dan positief. Ik waardeer politiemensen enorm en ben blij dat ze er zijn. Ik ben het afgelopen jaar al een paar keer met de politie in aanraking geweest, maar altijd op een fijne, geruststellende en veilige manier. Een agent die specialist is op het gebied van sociale media heeft mij enorm geholpen met meerdere zaken. Dankzij zijn goede tips, adviezen, hulp en simpelweg zijn luisterend oor toen niemand anders dat kon bieden. Ik ben hier voor altijd dankbaar voor. Ik wil alle politiemensen een hart onder de riem steken, maar stiekem deze agent in kwestie speciaal. Hulde voor de Nederlandse politie.'

'Wees trots op je werk ondanks hetgeen anderen van je denken. Hulp bieden en verlenen naast het handhaven van de orde is geen gemakkelijke opgave. Helaas hebben we steeds meer van jullie inzet nodig, omdat er een groep is die denkt dat regels er niet voor hen zijn. Laat je niet gek maken of opjagen. Iedereen die ook maar iets van een hulpverlener zal delen of opzet tot het betreden van de veilige privé-omgeving moet bestraft kunnen worden. Ik sta achter jullie prachtige werk!'

'Ik werk in de zorg en het komt weleens voor dat ik jullie nodig heb . Ik ben vol lof over de samenwerking en de snelheid waarmee jullie komen als ik in mijn werk een dreigende situatie ervaar.'

'Met een opa, twee neven en een aangetrouwde nicht, die allemaal politieagent zijn geweest, (één is het nog), ben ik opgegroeid met een 'blauw hart'! Mijn hart bloedde om te zien hoe de laatste tijd tegen jullie tekeer is gegaan, terwijl jullie er altijd voor anderen zijn. In mooie, maar nog vaker, in hele vervelende en zelfs nare situaties! Jammer dat niet iedereen wil en kan zien dat jullie je plicht doen, omdat jullie voor je werk staan met hoofd en hart! Dat terwijl er op jullie meer, en meer, bezuinigd wordt, wat jullie werk alleen maar moeilijker maakt! Dus steun ik jullie? Absoluut voor 100%! Ik hoop dat ik hiermee een aantal van jullie een hart onder de riem heb kunnen steken?! Jullie zijn gewoon toppers!'

'Wat hebben jullie in deze verwarrende tijden een moeilijke opdracht. Jullie zullen best veel uitgedaagd worden en dan is het heel moeilijk om altijd maar rustig te blijven en altijd op de goede manier te handelen. Ik heb de praktijksituaties niet met eigen ogen gezien, maar soms ziet er wel heel bedreigend uit. Wat mij dan bijzonder stoort is hoe jullie in de media worden neergezet. Ook in de serieuze. Ik vind dit heel erg. De menselijke maat naar jullie toe is ook hier vaak helemaal zoek. Ik wens jullie heel veel sterkte met de moeilijke taak die jullie hebben.'

'Diep respect voor de politieagenten, hun gezinnen, achterban, handhavers en beleidsmakers. Alles moet worden aangewend om jullie veiligheid en aanzien te versterken tot ruim voldoende. Ik schaam me rot dat jullie uit alle rangen en standen zo worden belaagd en tekort gedaan. Hopelijk geven jullie het niet op om ons democratisch prachtland te beschermen. Nederland kan niet zonder jullie, dat laat het al zo lang zien. Sterkte en succes gewenst!'

'Dank voor het belangrijk werk dat jullie doen. Zeker in deze onrustige tijd.'

'Ben ik blij als ik een bekeuring krijg? Nee, maar het is mijn eigen schuld. Ben ik blij dat de politie er is? Absoluut. Zonder de politie wordt het anarchie en dat wil niemand.'

'Met veel respect en waardering kijk ik naar het werk van de politie. Veel mensen in ons land lijken 'de weg kwijt te zijn'. Maar in mijn omgeving staan jullie op een voetstuk!'

"Pluimpje voor jullie allemaal. Jullie doen allemaal je werk en dat in deze tijd vol agressie. Jammer, kan anders."

"Ik vind het niet kunnen dat politiemensen gewond raken doordat tuig zich tegen hen keren. Agressie tegenover hen moet direct worden bestreden. Waarom is er geen krachtiger bestuur?"

Laat hier jouw persoonlijke bericht achter:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Demonstratie

LID WORDEN VAN DE ACP?

Sluit je aan