Nieuwe bevorderingstabel Overgangsbeleid Allround Politiemedewerker (mbo4)

Nieuwe bevorderingstabel Overgangsbeleid Allround Politiemedewerker (mbo4)

26 apr 2023, Inkomen

Jaarlijks komen 500 politiecollega’s die vallen onder het Overgangsbeleid Allround Politiemedewerker, in aanmerking voor bevordering naar de functie van Senior. Middels een bevorderingstabel kunnen collega’s aan de hand van het aantal politiedienstjaren bepalen wanneer zij aan de beurt zijn voor deze bevordering. Op 1 april is door de werkgever een nieuwe tabel - die vanwege ontwikkelingen jaarlijks wordt aangepast - bekend gemaakt. De nieuwste tabel laat een lichte versnelling zien vanaf 2027 en een eerdere afronding van het overgangsbeleid (2031).

En dat is goed nieuws voor collega’s die vanaf 2027 in aanmerking komen voor een bevordering. Zij zullen eerder dan verwacht doorstromen in de functie van Senior. Een versnelling die naar onze verwachting ook de komende jaren nog verder toeneemt.

Tabel

Uit de tabel is eenvoudig af te lezen wanneer collega’s in aanmerking kunnen komen voor de aanstelling tot Senior. De tabel is gebaseerd op de huidige stand van zaken en wordt jaarlijks aangepast. Collega’s kunnen aan de hand van het aantal dienstjaren bekijken wanneer zij aan de beurt zijn voor bevordering. Bijvoorbeeld: Begin 2023 heeft iemand 18 politiedienstjaren. Het verwachte aanstellingsjaar als Senior is 2025. Dat is over ongeveer 2 jaar.

bevorderingstabel

Lichte versnelling

Ten opzichte van eerdere tabellen laat de nieuwste tabel een lichte versnelling zien vanaf 2027. Een positieve ontwikkeling voor collega’s die vanaf dat jaar bevorderd kunnen worden tot Senior. Deze versnelling komt door een fors hoger aantal vacatures in schaal 8 dan verwacht. De verwachting van de bonden is dat het beleid ook ná dit jaar blijft versnellen. Vooralsnog zijn er geen redenen om te verwachten dat het aantal vacatures zal verminderen. Toekomstige tabellen worden daar dan opnieuw op aangepast.

Toelichting

Het overzicht geeft een indicatief inzicht in welk jaar en met hoeveel politiedienstjaren een Generalist aangesteld kan worden in een Seniorfunctie. De nieuwste tabel is gebaseerd op de situatie per 1 januari 2023. Het overzicht betreft de aangemelde N3 en N4 Generalisten verdeeld over periode 2023-2032. Het aantal politiedienstjaren betreft een afronding van het aantal politiedienstjaren (plus en min 6 maanden).

Aspecten die van invloed zijn op het indicatie aanstellingsjaar

Het overzicht geeft een algemeen beeld omdat veel factoren een rol spelen bij het moment van aanstellen van een aangemelde Generalist in een Seniorfunctie. Dit is onder andere afhankelijk van het aantal Generalisten dat tussentijds via solliciteren Senior wordt, de uitstroom en het aantal medewerkers dat successievelijk het N3/N4-overgangstraject behaalt en mobiliteit naar andere functies binnen de politie. De vele afhankelijkheden maken dat het jaar waarin een Generalist aangesteld wordt in een Seniorfunctie eerder of later kan liggen. Aan het overzicht kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Heb je een vraag? Neem dan contact op met Servicedesk HR.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN