Succesvol ouder worden op je werk

PROJECT ‘SUCCESVOL OUDER WORDEN OP JE WERK’

Het project

Succesvol ouder worden op je werk' is een project van politievakbond ACP. De Stichting Arbeidsmarkt- en Opleidingsfonds Politie (SAOP) financiert het project. Het project is gestart op 1 februari 2022 en heeft een looptijd van anderhalf jaar. In de verkenningsfase deden wij onderzoek naar de mogelijkheden voor een nieuwe werkwijze. In de huidige uitvoeringsfase bouwen we samen met politieteams verder aan 'Succesvol ouder worden op je werk'.

Wat is het doel?

Het is steeds moeilijker om vacatures bij de politie te vervullen. Tegelijk verlaten 55-plussers het korps. Ze gaan bijvoorbeeld weg omdat ze met (deeltijd)pensioen gaan. Medewerkers met veel ervaring, kennis en kunde. Deze werknemers willen gezien worden en zich gewaardeerd voelen. De politie heeft hen hard nodig. Vooral in deze tijd, waarin steeds meer druk op de politiemedewerkers komt te staan om de rust in de maatschappij te bewaren. Wij gaan met 'Succesvol ouder worden op je werk' op zoek naar een nieuwe manier van werken. Een werkwijze, waarmee de politie de kennis en ervaring van werknemers van 55 jaar en ouder kan blijven inzetten. En waarmee de medewerkers succesvol, gezond en met plezier ouder kunnen worden op het werk.

Hoe verzamelt de ACP informatie?

Via interviews, gesprekken binnen de politie en workshops krijgen we veel informatie. We betrekken hierbij vooral de werknemers waar het om gaat. Dit is belangrijk bij het bedenken en testen van een nieuwe manier van werken. Over het project schreven we een uitgebreid artikel. Hierin lees je meer over 'Succesvol ouder worden op je werk'.

De verschillende thema’s van het project staan in het teken van zelf de regie pakken over je werk:

  • Zelfmanagement;
  • Positieve punten-benadering;
  • Jobcrafting;
  • Zingeving/betekenisvol werk.

Meer weten?

Op onze ACP-website en via Politienetwerk houden we je op de hoogte over het project. Via de link https://www.acp.nl/politienetwerk/ kun je je aansluiten bij Politienetwerk ㅡ hét platform van en voor politiemensen ㅡ en de pagina voor ‘Succesvol ouder worden op je werk’. Heb je interesse in dit project en wil je hierover in gesprek? Neem dan contact op met projectleider Johan Lemans, via j.lemans@acp.nl of telefoonnummer 06 12 29 72 12.

Tijdlijn Succesvol ouder worden op je werk

Ideeënbus

Ideeënbus

We geven volop aandacht aan het samen ontwikkelen van de nieuwe werkwijze. Hiervoor organiseren we verschillende workshops met politiemensen.

Daarnaast bieden wij je de mogelijkheid om via onze 'ideeënbus' mee te denken. Heb je ideeën voor het project 'Succesvol ouder worden op je werk'?
Wil je dat we ook naar jouw suggesties kijken? We nodigen je van harte uit om hieronder je inbreng te delen.

De ideeënbus is anoniem. Wil je een reactie op jouw inbreng? Stuur dan je idee per e-mail naar j.lemans@acp.nl en je ontvangt binnen twee weken antwoord.

Vul alstublieft een bericht in.

Podcasts

Podcast - Ervaren jaren zijn goud waard

Wil je de tekst van de podcast liever lezen? Dat kan, je vindt het artikel in de nieuwsberichten hieronder.

Demonstratie

LID WORDEN VAN DE ACP?

SLUIT JE AAN