‘Diep respect’
11 mrt 2024

‘Diep respect’

Afgelopen vrijdag (8 maart), op Internationale Vrouwendag, mocht ik een dienst meedraaien met powervrouw Jessie Bos en haar collega Jesse. Ik viel met mijn neus in de boter! 

Achtereenvolgens waren er incidenten, van vechtpartij naar poging zelfdoding en van een ANPR-hit naar een lijkvinding onder verdachte omstandigheden. Zowel de Forensische Opsporing als de Dienst Recherche waren hierbij aanwezig. Ook al is dit werk voor deze collega's misschien dagelijkse kost, toch blijft het ontzettend heftig! Op de valreep reden we nog naar een inbraakalarm.

Basisteam Wassenaar
Basisteam Wassenaar
basisteam wassenaar
Basisteam Wassenaar

Melding na melding, zonder ook maar een klein beetje rust of eten... De pizzaboer werd in totaal drie keer afbesteld (uiteindelijk konden we om 21.00 uur nog wel genieten van een koude pizza ;))! Mijn tijdelijke partners deden het geweldig, ze bleven te allen tijde professioneel.

Ik wil basisteam Wassenaar en in het bijzonder Jessie ontzettend bedanken voor de gastvrijheid. Geweldig dat jullie mij meenamen en mij eens lieten ervaren hoe bijzonder het politiewerk is. En bijzonder werk, dat is het! Terwijl je hulpverlening biedt, uitgescholden worden en altijd een stap vooruit doen, ook al loop je zelf gevaar, dat is lang niet voor iedereen weggelegd.

@politiek Nederland, hoezo is politiewerk geen zwaar werk? Ga er maar aan staan!
Diep respect!

Reacties

Reageren?

Over de auteur

Afdeling Marketing & Communicatie

Profiel
bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN