ACP Young

Meld je aan bij de ACP

ME

Welkom bij Politievakbond ACP! Lidmaatschap bij de ACP biedt je 24/7 deskundig juridisch advies door onze ervaren belangenbehartigers, juristen en advocaat. Dus wil jij je politiecarrière goed beginnen? Sluit je dan aan bij de ACP. 

- Samen met duizenden politiecollega's ben je onderdeel van een groot netwerk waar je altijd op terug kunt vallen. Ons deskundige team van  belangenbehartigers, juristen en advocaat staat altijd voor jou klaar! We helpen je wanneer je uitdagingen ervaart tijdens je opleiding of het werk.

- We beantwoorden 24/7 al je vragen over het politieonderwijs. Bijvoorbeeld: waar heb je wel of geen recht op als aspirant? Welke eisen worden nu gesteld aan het portfolio of hoe zit het met reiskosten? En we kunnen je helpen wanneer je problemen ervaart met het behalen van je ProfFit.

 

 Voordelen van het lidmaatschap

 • De ACP maakt je wegwijs op de academie en in het politievak en helpt je op weg naar jouw droombaan bij de politie.
 • Je krijgt advies en hulp bij juridische problemen.
 • We beantwoorden 24/7 al je vragen over de basis politieopleiding (PO21) Bijvoorbeeld: waar heb je wel of geen recht op? Hoe zit het met je portfolio of met reiskosten?
 • Wij volgen de invoering van het nieuwe onderwijs op de voet en hebben nauwe contacten met de politieacademies, waardoor we jou snel kunnen voorzien van de laatste informatie.
 • Je krijgt gratis scholing en trainingen vanuit de ACP, korting op verzekeringen, NTI studies, mobiele telefonie en nog veel meer. Bekijk de ledenvoordelen.
 • Veilig en gezond werken met plezier, vanwege ons netwerk van collega's (waar jij natuurlijk ook toegang toe krijgt), belangenbehartigers en juristen.
 • Toegang tot Mijn ACP voor het checken van je declaraties, inzage in je juridisch dossier en de nieuwste ontwikkelingen. En direct contact met het ledencontactcentrum.
ACP

Wat doet de ACP voor jou en je collega’s?

De ACP gaat in gesprek met je leidinggevende. Onderhandelt met ministers over een nieuwe cao en betere arbeidsvoorwaarden en zorgt voor een betere toekomst.

Waaronder:

 • Gemiddeld salarisverhoging van 11,5% vanaf 2024
 • ORT voor collega-studenten (ongeacht of je salaris of een tegemoetkoming ontvangt vanaf Q4)
 • Individueel Keuze Budget van 377 euro netto (vanaf 1-1-2025)
 • Vitaliteitsbudget van 102 euro per jaar. (Tot 1-1-2025)
 • Verbeteringen in het onderwijs (aangepaste profit bij chronische blessures)
 • Een loopbaanpad naar een functie passend bij jouw MBO/HBO diploma
 • Tegemoetkoming kosten rijbewijs B  (maximaal 2.750 euro)
 • Flexibele keuze (religieuze) feestdagen

Hoeveel kost een lidmaatschap?

ACP-lid zijn is voordeliger dan je denkt. Als lid van de Politievakbond ACP betaal je per maand 0,7 % van je bruto salaris (brutoschaalbedrag) aan contributie, met een minimum van € 11,69 en een maximum van € 17,50. Deze contributie wordt automatisch op je salaris ingehouden en naar de ACP overgemaakt door je werkgever. Aan het einde van het jaar is het ook nog eens mogelijk om 40% van je betaalde contributie terug te krijgen! Wil je meer weten over je contributie, bijvoorbeeld welke groepen er korting kunnen krijgen? Kijk dan hier. 

Wij zijn ook lid van de ACP

Amber Lid ACP

Amber

Student Politiekundige N5

“De ACP staat voorop als het gaat om het verzorgen van trainingen, creëren van loopbaankansen en het waarborgen van veiligheid.

Aspecten die voor mij als student zeer belangrijk zijn om het beste uit mijn studententijd te halen!”

Jelmar lid ACP

Jelmar

GGP

“Ik ben lid omdat deze bond en hun werkwijze het beste bij mij past. Ik wil gewoon goed geholpen worden als dat nodig is. Dat kan via een advocaat als het moet, maar liever via een goed gesprek (met belangenbehartiger in de eenheden). Ieder probleem kent een eigen oplossing en daar kijkt de ACP heel goed naar. Geen nummertje maar altijd persoonlijk contact en een oplossing op maat.”

Rens Lid ACP

Rens

Surveillant

“De ACP is voor mij de vakbond die er ook écht voor je is.

Met de ACP naast je heb je op lastige momenten de juiste steun die je nodig hebt.”

Domingo

Domingo

Student Politiekundige N5

“Geen poespas, de ACP vertelt je gewoon het echte verhaal. Ze bieden maatwerk en persoonlijke hulp waar ik dat nodig heb.

Collega’s van de ACP zijn recht door zee, daar houd ik van!

Meld je nu aan

Word ook lid van de ACP.
En krijg professionele hulp en ondersteuning.
Niet alleen wanneer je begint, maar tijdens je hele loopbaan.
En profiteer bovendien van alle ledenvoordelen.

Demonstratie

LID WORDEN VAN DE ACP?

Sluit je aan