Politiezorgpolis PZP

Zorgverzekering politie

Jij zorgt voor Nederland, wij zorgen voor jouw gezondheid.

Politie zorgpolis vERZEKERING (PZP) IN 2023

Door de inzet van 110 miljoen aan reserves heeft zorgverzekeraar CZ de stijging van de basispremie voor de PolitieZorgPolis in 2023 weten te beperken tot € 10,48 per maand (Zorg-op-maat). De premies voor de aanvullende verzekeringen worden niet verhoogd. Al met al blijft de collectieve zorgverzekering voor politiemensen daardoor een concurrerende voorziening. Zeker als je alle inhoudelijke extra’s meeweegt. 

Het was onvermijdelijk dat de basispremies van de Nederlandse zorgverzekeringen vanaf januari 2023 flink omhoog zouden gaan. Om te beginnen vertonen de kosten van de gezondheidszorg nog altijd een stijgende lijn, aangejaagd door personeelstekorten, een toenemende vraag en een ongekend hoge inflatie. Daarnaast is dit keer ook een systeemwijziging in het spel: vanaf 1 januari 2023 vervalt voor zorgverzekeraars de mogelijkheid om een collectiviteitskorting van (maximaal) vijf procent toe te kennen.

Eenmalige premiesprong

Dit laatste is een politiek besluit, bedoeld om het zorgverzekeringssysteem eerlijker en transparanter te maken. Het leidt wel (eenmalig) tot een flinke premiesprong, want bijna twee op de drie Nederlanders heeft een collectieve zorgverzekering inclusief een collectiviteitskorting. Dat geldt ook voor de politiemedewerkers, die via de PolitieZorgPolis sinds 2006 tien procent korting kregen en sinds 2016 vijf procent (= maximale benutting wettelijke mogelijkheden). Dat komt nu dus te vervallen.

Reserves aangesproken

Geconfronteerd met deze ongekend sterke opwaartse druk heeft zorgverzekeraar CZ alles op alles gezet om de premiestijgingen voor 2023 toch zo laag mogelijk te houden. Uiteindelijk is zelfs besloten voor dat doel 110 miljoen aan reserves in te zetten. Het resultaat is dat de meest afgesloten PolitieZorgPolis (Zorg-op-maat) volgend jaar ‘slechts’ € 10,48 per maand duurder wordt: je gaat daarvoor € 138,25 betalen in plaats van € 127,77. De premie voor de Pluspolis en de Tandartspolis blijven onveranderd: respectievelijk € 16,65 en € 25,20 per maand.

Politiezorgpolis PZP

Verbeteringen en extra’s

Tegenover deze forse prijsstijging zetten CZ/PolitieZorgPolis zoveel mogelijk inhoudelijke verbeteringen en extra’s. Een nieuw voordeel is bijvoorbeeld de mogelijkheid om maximaal vijf ongebruikte fysiobehandelingen mee te nemen naar een volgend verzekeringsjaar. Hoe deze deze regeling precies werkt kun je terug lezen op de PZP pagina uitleg fysiotherapie meenemen.

Pakketvergelijking

Wil je meer weten over wat PolitieZorgpolis in 2023 te bieden heeft als je de voorzieningen en de prijs afzet tegen de polissen van andere zorgverzekeraars? Kijk op de PolitieZorgPolis vergelijker.

Of bekijk de flyer PZP zorgverzekeringen 2023 vol informatie!

Samen sterk

Natuurlijk hopen we dat je je na het lezen van deze flyer aansluit bij de PZP-verzekering of daaraan trouw blijft. Om de prijs en om de service, maar bovenal om de solidariteit binnen de politie die deze verzekering symboliseert.

Meer informatie

Voor meer informatie kijk je op www.pzp.nl of bel je met het Accountteam PZP via 0800 - 023 12 90.

LID WORDEN VAN DE ACP?

Sluit je aan