‘Super waardevol om met politiestudenten in gesprek te gaan’
7 sep 2023

‘Super waardevol om met politiestudenten in gesprek te gaan’

Deze week is weer een groep enthousiaste nieuwe collega's gestart met hun politieopleiding. Daarom bezoek ik samen met de andere bonden komende tijd de verschillende politieacademies. Wij zijn daar om nieuwe collega's te vertellen over wat wij doen en vooral waarom het voor politiemensen belangrijk is om lid te zijn van de politiebond. Want juist voor politiemensen is dit ontzettend belangrijk!

Je staat er niet alleen voor

Het politievak is een prachtig vak. Tegelijkertijd is het een hoog risicoberoep. Politiemedewerkers kunnen gemakkelijk in een risicovolle situatie terechtkomen, die nadelige gevolgen kan hebben voor de rest van hun carrière. Politiemannen en -vrouwen kunnen mede hierdoor in conflict raken met hun werkgever. Op zo'n moment wil je er niet alleen voor staan. Dan heb je collega's van de bond gewoon heel hard nodig. Via de politiebond krijgen collega's 24/7 gespecialiseerde juridische bijstand. Maar ook een luisterend oor wanneer dit nodig is. Daarnaast bestaat het netwerk van de bonden uit 58.000 leden. Word je lid van de bond, dan ben je automatisch onderdeel van dit enorme netwerk. Een vangnet waarop je altijd terug kunt vallen maar waarvan je ook gebruik kunt maken op weg naar die ene droombaan bij de politie.

Vakbondsadviseur Stevanie
Word lid
Over ons Politievakbond ACP
Politieacademietour

Politieacademietour

De weken van zo'n politieacademietour zijn voor mij altijd de 'kers op de taart' in mijn werk. Ik vind het ontzettend leuk om nieuwe collega's te ontmoeten en met hen te praten over het politievak. Het is super waardevol om met hen het verhaal van de bonden te delen. Ik geef ze handvatten mee voor de rest van hun opleiding en vertel ze waarop ze moeten letten.

Na ons bezoek besluiten nagenoeg alle collega's altijd wel om lid te worden. Maar zo nu en dan zit er een kritische collega bij. Heel goed natuurlijk om niet altijd zomaar alles direct aan te nemen van een ander. Daarom is het juist ook heel goed om door te vragen! Daar ben je immers ook politiemedewerker voor. Zo was er laatst een aspirant die echt het nut van het lidmaatschap niet inzag. “Ik zit nu nog in de opleiding, wat kan er gebeuren?" Het mooie was dat een medestudent hem overhaalde toch lid te worden. Hij vertelde over een vriendin die vanwege een blessure ProFit niet haalde. In principe betekent dat einde opleiding. Maar door hulp vanuit de bond heeft ze uiteindelijk Profit toch gehaald en de studie kunnen afmaken. Hier word ik blij van.

LeerenOntwikkelplekken

Mijn werk stopt logischerwijs niet bij enkel zo'n bezoekmoment op de academie. Ook daarna ben ik nog nauw betrokken bij de aspiranten. Naast de academies bezoek ik LeerenOntwikkelplekken (LOP) en bespreek ik met aspiranten de opleiding. Gaat alles nog goed? En zo niet, wat kan er anders en hoe kan de bond je daarbij helpen? Samen met de andere bonden bespreek ik vervolgens de signalen met de werkgever om ervoor te zorgen dat aspiranten op een zo goed mogelijke manier de opleiding kunnen doorlopen.

WELKOM

De afgelopen weken meldden zich al honderden nieuwe collega's zich als lid aan bij de bond: WELKOM! Ook de komende weken ga ik weer veel nieuwe collega’s ontmoeten. Ik heb er zin in!

Stevanie Krikke, Vakbondadviseur ACP

Heb je vragen of opmerkingen aan mij of aan een van mijn mede vakbondsadviseurs? Neem dan vooral contact met ons op.

 

De ACP zit aan tafel op de plekken waar er over het onderwijs gesproken wordt. 

Deel jouw ervaring over het politieonderwijs in ons meldpunt

Reacties

Reageren?

Over de auteur

Afdeling Marketing & Communicatie

Profiel
bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN