Juridisch advies

Rechtshulp Werk en Inkomen

Rechtshulp werk en Inkomen

 

Als ACP-lid ben je automatisch verzekerd van professionele rechtshulp bij juridische problemen over werk en inkomen. Onze juristen zijn specialisten op het gebied van politieambtenarenrecht en sociaal zekerheidsrecht (denk aan aan bijvoorbeeld WIA uitkering). Ze staan voor je klaar wanneer je een arbeidsconflict hebt met de werkgever of als je advies wilt over jouw rechtspositie. Denk hierbij aan een slechte beoordeling, verlofrechten, functiewaardering, dreiging van ontslag of aanpassing van je werktijden. Maar ook als je hulp nodig hebt bij bijvoorbeeld een verzoek tot functieonderhoud. 

Onze juristen zijn deskundig, kijken realistisch naar je zaak en kennen de klappen van de zweep. Ze luisteren naar je en zijn aanwezig bij dat moeilijke gesprek met je werkgever. Komt het toch tot een zitting? Dan staan de juristen je bij met al hun kennis. De ACP heeft naast een groot aantal juristen ook een strafrechtadvocaat in dienst genaamd Wouter Dieks.

Rechtshulp ACP

IBB’ers 

Ook kan je binnen elke politie-eenheid terecht bij een van onze individuele belangenbehartigers (IBB’ers). IBB’ers zijn opgeleide kaderleden, die weten hoe het reilt en zeilt binnen de politiesector en op een laagdrempelige manier met jou en de werkgever in gesprek gaan. Natuurlijk staan de IBB’ers in nauw contact met onze juristen.

 


'Nadat er een arbeidsconflict ontstond met mijn baas, wendde ik mij tot de ACP. De jurist van de ACP luisterde naar mijn verhaal en bemiddelde. Uiteindelijk kon ik weer met mijn baas door één deur en nu heb ik het gelukkig weer naar mijn zin op mijn werkplek. Ik vond het fijn dat ik altijd terecht kon bij mijn jurist en dat ik behandeld werd als mens en niet als nummer.' - Quote: ACP lid


 

Juridische hulp nodig?

Lid worden en profiteren van kortingen!

Aspiranten

Ben je nog geen lid van de ACP? 

Mis dan niet de kans om te profiteren van ledenvoordelen zoals juridisch advies. Meld je vandaag nog aan en word lid van de ACP, dé vakbond die opkomt voor de belangen van politiemensen en die zich maximaal inzet voor jou zodat jij je werk veilig, gezond en met plezier kunt doen.

Als lid geniet je niet alleen van extra ledenvoordelen, maar staan we vooral ook 24/7 voor je klaar. Wij onderhandelen namens jou en je collega’s met de werkgever over jouw salaris en arbeidsvoorwaarden. Je kunt bij problemen met je werkgever bij ons terecht voor juridische hulp en je breidt tegelijkertijd jouw netwerk uit met gelijkgestemde professionals. Wacht niet langer, meld je aan en ontdek de vele voordelen van het ACP-lidmaatschap!

Sluit je aan en word lid van Politievakbond ACP!

Als nieuw lid van de ACP ontvang je nu een Cash for Cops tegoedbon van €25 óf een digitale VVV-bon t.w.v. €20!

Juridisch advies
Demonstratie

LID WORDEN VAN DE ACP?

Sluit je aan